Σκοπός της Πρότασης Νόμου, που κατέθεσε ο κύριος Μουσιούττας, είναι η τροποποίηση του περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμου, ώστε αφενός η γραπτή εξέταση για διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία να διεξάγεται κάθε δύο έτη αντί κάθε έτος. Επιπλέον, η αποδοχή διορισμού σε θέση από επιτυχόντα υποψήφιο να συνεπάγεται τον αποκλεισμό του από τη διεκδίκηση άλλης θέσης που προκηρύσσεται εντός της περιόδου των δύο ετών που έπονται της ημερομηνίας διεξαγωγής της εξέτασης.
Οι τροποποιήσεις που προωθούνται από την πρόταση στοχεύουν:
1. Στην παροχή στον επιτυχόντα υποψήφιο περισσότερων ευκαιριών επιλογής θέσης καθότι θα μπορεί να διεκδικήσει θέσεις που προκηρύσσονται εντός των δύο ετών που έπονται της γραπτής εξέτασης αντί εντός του επόμενου έτους.
2. Στη μείωση του κόστους για συμμετοχή του υποψηφίου στη γραπτή εξέταση και στη μείωση κόστους εξόδων
3. Στην εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας, καθότι με την αποδοχή διορισμού σε θέση από υποψήφιο και τη διαγραφή του από τον κατάλογο επιτυχόντων στην γραπτή εξέταση, το πρόσωπο αυτό χάνει το δικαίωμα να εγκαταλείψει τη θέση που αποδέχθηκε για άλλη θέση που προκηρύσσεται κενή εντός της περιόδου των δύο ετών που έπονται της ημερομηνίας διεξαγωγής της εξέτασης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Πράσινο φως» από Υπουργικό – Αύξηση στην επιδότηση για εξωσωματική γονιμοποίηση – Ποιο το νέο ποσό
Ανέπεμψε τον Νόμο για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις οροφές κτιρίων χωρίς πολεοδομική άδεια ο Πρόεδρος – Οι λόγοι που επικαλείται
Σοβαρές καταγγελίες κατά Βουλευτή: «Επιτέθηκε και απείλησε εκπαιδευτικό για τον βαθμό του παιδιού του» - Πώς απαντά ο ίδιος
Ένοχη από το Δικαστήριο η 74χρονη που παρέσυρε την 10χρονη Nελίνα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο
Προεδρικός απολογισμός: Δεύτερη ανάγνωση σε oκτώ σημεία από το themaonline
Πάνε με βυτιοφόρα στο οδόφραγμα Αγ. Δομετίου οι πρατηριούχοι – Πότε θα γίνει η διαμαρτυρία
Άκρως επικίνδυνο: Οδηγός έβαλε όπισθεν ενώ οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα – Δείτε βίντεο