Ιταλία: Δίπλωμα οδήγησης... τέλος από όποιον οδηγεί μεθυσμένος ή με το κινητό στο χέρι

Ιταλία: Δίπλωμα οδήγησης... τέλος από όποιον οδηγεί μεθυσμένος ή με το κινητό στο χέρι

Η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να εγκρίνει αύριο, Πέμπτη, νέες και πιο αυστηρές ποινές για όποιον δεν σέβεται τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως γράφει η εφημερίδα La Stampa, η κυβέρνηση Μελόνι προτίθεται να εγκρίνει την υποχρεωτική αφαίρεση του διπλώματος για όποιον οδηγεί με το κινητό στο χέρι, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ή και υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα του Τορίνο, το δίπλωμα οδήγησης θα αφαιρείται και από όποιον συλλαμβάνεται να οδηγεί σε κατάσταση μέθης.

Ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ματέο Σαλβίνι εννοεί επίσης, να αυξήσει τα μέτρα για την προστασία όσων μετακινούνται με ποδήλατο και να επιβάλει υποχρεωτική ασφάλιση, όπως και πινακίδες, για τα ηλεκτρικά πατίνια.

Όπως γράφει η La Stampa, τέλος, βάσει των νέων κανόνων, η χρήση των μηχανημάτων για την ηλεκτρονική καταγραφή της ταχύτητας των οχημάτων θα γίνεται με στόχο την προστασία της ακεραιότητας των πολιτών, με ίδιες παραμέτρους σε όλη την χώρα «και όχι για να πολλαπλασιάζονται ουσιαστικά τα διάφορα πρόστιμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θανατώνονται πάνω 13.000 ζώα λόγω αφθώδους πυρετού – Έρευνες για τη «διαδρομή» από τα κατεχόμενα

Θανατώνονται πάνω 13.000 ζώα λόγω αφθώδους πυρετού – Έρευνες για τη «διαδρομή» από τα κατεχόμενα

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 11 κρούσματα αφθώδους πυρετού στην επαρχία Λάρνακας, εκ των οποίων το ένα είναι σε μονάδα βοοειδών και τα υπόλοιπα 10 σε μονάδες αιγοπροβάτων, ανέφερε σε σημερινή της ενημέρωση προς τα ΜΜΕ η Ανώτερη Κτηνιατρική Λειτουργός, Σωτηρία Γεωργιάδου.

BEST OF TOTHEMAONLINE