Παραμένουν οι ενστάσεις του ΔΗΣΥ για αποπαγοποίηση 100άδων θέσεων στο Δημόσιο – «Δεν μπορούμε να συγκατανεύσουμε»

Παραμένουν οι ενστάσεις του ΔΗΣΥ για αποπαγοποίηση 100άδων θέσεων στο Δημόσιο – «Δεν μπορούμε να συγκατανεύσουμε»

Τη διαφωνία του ΔΗΣΥ με την μαζική αποπαγοποίηση εκατοντάδων θέσεων στο Δημόσιο, επαναλαμβάνει μέσω γραπτής δήλωσής του ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ονούφριος Κουλλά.

Όπως αναφέρει, «επιθυμούμε να επαναλάβουμε ότι διαφωνούμε με την αποπαγοποίηση ενός τεράστιου αριθμού νέων προσλήψεων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα που θυμίζει παλιές εποχές όπου οι προσλήψεις γίνονταν αλόγιστα κατά χιλιάδες».

«Μας προκάλεσε έκπληξη που αυτό ήταν μία από τις πρώτες πολιτικές πράξεις της παρούσας κυβέρνησης», προσθέτει σημειώνοντας ότι «αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν ανάγκες και δηλώνουμε υπεύθυνα πως είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε αποπαγοποίηση ενός μικρότερου αριθμού μέσα από μια αυστηρότερη αξιολόγηση».

«Αρχικά είχαμε την αίσθηση ότι η κυβέρνηση θα έπραττε αυτό ακριβώς. Δυστυχώς, η υπαναχώρηση και η άτεγκτη στάση της κυβέρνησης δεν μας επιτρέπει να συμφωνήσουμε. Σημειώνεται ότι το εν λόγω πακέτο θέσεων είναι με διαφορά το μεγαλύτερο της τελευταίας δεκαετίας», υπογραμμίζει ο κ. Κουλλά.

«Το μόνιμο δημοσιονομικό κόστος θα κληθούν να αναλάβουν οι φορολογούμενοι πολίτες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Γι’ αυτό δεν μπορούμε να συγκατανεύσουμε», καταλήγει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Προκλήσεις και προσδοκίες με την επιστροφή της Ολγκίν: Σήμερα η συνάντηση με Χριστοδουλίδη - Εστίαση σε οδοφράγματα και ΜΟΕ

Προκλήσεις και προσδοκίες με την επιστροφή της Ολγκίν: Σήμερα η συνάντηση με Χριστοδουλίδη - Εστίαση σε οδοφράγματα και ΜΟΕ

Στην Κύπρο βρίσκεται από την Πέμπτη το βράδυ, η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE