ΥΠΕΞ: Ζητά εξηγήσεις από Ουγγαρία για χρήση «σημαίας» ψευδοκράτους στην παρουσία αξιωματούχων

ΥΠΕΞ: Ζητά εξηγήσεις από Ουγγαρία για χρήση «σημαίας» ψευδοκράτους στην παρουσία αξιωματούχων

Την έντονη δυσφορία της εκφράζει η Λευκωσία για τη χρήση της "σημαίας" του ψευδοκράτους κατά την έκτακτη σύνοδο του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών, στην Άγκυρα, στην παρουσία και αξιωματούχων της Ουγγαρίας, κράτους μέλους της ΕΕ. Έχουν ζητηθεί εξηγήσεις από την ουγγρική πλευρά και το θέμα θα τεθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο, στον Ούγγρο ομόλογό του.

Ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεόδωρος Γκότσης, ανέφερε πως το Υπουργείο είχε προβεί σε προληπτικά διαβήματα προς τα κράτη μέλη και τα κράτη παρατηρητές σε σχέση με τη συμμετοχή του ψευδοκράτους.

Υπογράμμισε πως "το γεγονός της χρήσης συμβόλων στην παρουσία αξιωματούχων της Ουγγαρίας είναι απαράδεκτο και ως εκ τούτου έχει επιπρόσθετα με τα υπόλοιπα διαβήματα μεταφερθεί στη Βουδαπέστη η έντονη δυσφορία της Κυπριακής Δημοκρατίας".

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε, ζητήθηκαν εξηγήσεις από την ουγγρική πλευρά και το θέμα τυγχάνει περαιτέρω χειρισμού διά της διπλωματικής οδού.

Ο κ. Γκότσης είπε επίσης πως το θέμα που ανέκυψε θα τεθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κόμπο, σε συνάντηση με τον Ούγγρο ομόλογό του, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.

Στον Οργανισμό μετέχουν πέραν της Τουρκίας, ως κράτη μέλη το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, η Κιργισία, το Ουζμπεκιστάν, καθώς και ως κράτη παρατηρητές το Τουρκμενιστάν και η Ουγγαρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Τα 50χρονα, το «κράτος μαφία» και οι εσωκομματικές διαφοροποιήσεις που άνοιξε το πόρισμα, για τον Νίκο Αναστασιάδη

ΔΗΣΥ: Τα 50χρονα, το «κράτος μαφία» και οι εσωκομματικές διαφοροποιήσεις που άνοιξε το πόρισμα, για τον Νίκο Αναστασιάδη

Όταν την περασμένη εβδομάδα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, προέβαινε στη δήλωση ότι θα ήταν καλό ο Νίκος Αναστασιάδης να διευκολύνει το κόμμα και να απέχει από τα συλλογικά όργανα, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια του podcast Legal Matters και κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Χρίστου Πουργουρίδη, ελάχιστοι αντιλήφθηκαν ότι εκείνη τη στιγμή άνοιγε μια συζήτηση την οποία η Πινδάρου προσπαθούσε εδώ και μήνες να κρατήσει πίσω από κλειστές πόρτες.

BEST OF TOTHEMAONLINE