Διαβεβαιώσεις ότι οι κυπριακές τράπεζες δεν είναι εκτεθειμένες στην Credit Suisse

Διαβεβαιώσεις ότι οι κυπριακές τράπεζες δεν είναι εκτεθειμένες στην Credit Suisse

Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης όσο και ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνο Ηροδότου ο οποίος βρίσκεται στην Φρανκφούρτη για την συνεδρία του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για το θέμα της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse.

Ο Διοικητής της ΚΤ μετέφερε στον ΠτΔ και στον ΥΠΟΙΚ ότι είναι σε επαφή με τις κυπριακές τράπεζες οι οποίες διαβεβαιώνουν ότι δεν είναι εκτεθειμένες στην ελβετική τράπεζα. 

Επιπλέον, σε πρωινή σύσκεψη, υπό τον ΠτΔ, με του Υπουργούς, Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημερώθηκε για τρέχοντα θέματα και ανταλλάγησαν απόψεις, ενώ έδωσε κατευθύνσεις για την ΑΤΑ και για την Στατικότητα Κτιρίων σε προσφυγικούς συνοικισμούς, επί του οποίου ο Υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε το σχέδιο που ετοιμάζει για να δοθεί λύση.  

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έδωσε επίσης κατευθύνσεις για το θέμα του ταμείου για τους αξιόγραφους και κουρεμένους καταθέτες και το θέμα του ανεργιακού των τραπεζικών υπάλληλων που έφυγαν με το τελευταίο σχέδιο εθελούσιας εξόδου. Για το τελευταίο θέμα η Κυβέρνηση θα καταθέσει νομοσχέδιο στην Βουλή. 

Τέλος, ο ΠτΔ συναντήθηκε και με τον Γενικό Διευθυντή Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάριο Νάβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Kρας τεστ για τρεις υπουργούς: ΑΤΑ, συνοικισμοί και τετράμηνα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλλα, θα έχει σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού ομολόγου του. Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλίες στην ιταλική πρωτεύουσα με την Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά το πέρας των οποίων οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν την πρόθεση των χωρών τους να ξεκινήσουν συζητήσεις για την κατάρτιση ενός κοινού εγγράφου εταιρικής σχέσης, για την αντιμετώπιση σειράς κοινών προτεραιοτήτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE