Βαθιά ανήσυχος ο Γκουτέρες για τις ανακοινώσεις Τουρκίας – Τ/κ για τα Βαρώσια

Βαθιά ανήσυχος ο Γκουτέρες για τις ανακοινώσεις Τουρκίας – Τ/κ για τα Βαρώσια

Βαθιά ανήσυχος είναι ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε σχέση με το Βαρώσι μετά τις ανακοινώσεις της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.


Με ανακοίνωση του αναπληρωτή εκπροσώπου του, Φερχάν Χακ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δηλώνει «βαθιά ανήσυχος για τις ανακοινώσεις της 20ής Ιουλίου από τους Τουρκοκυπρίους και την Τουρκία σχετικά με περαιτέρω άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων».
 
Ο ΓΓ του ΟΗΕ υπενθυμίζει ότι έχει επανειλημμένα καλέσει όλα τα μέρη να απόσχουν από μονομερείς ενέργειες, οι οποίες προκαλούν εντάσεις και πιθανόν να υποσκάψουν τις συνεχείς προσπάθειες για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, προς την κατεύθυνση μιας διαρκούς διευθέτησης του κυπριακού ζητήματος.
 
«Η θέση των Ηνωμένων Εθνών για τα Βαρώσια παραμένει αμετάβλητη και καθοδηγείται από τα σχετικά ψηφίσματα του Σ.Α.», προσθέτει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΓΓ, τονίζοντας ότι ο κ. Γκουτέρες «καλεί όλες τις πλευρές να απέχουν από οποιεσδήποτε μη υποβοηθητικές ενέργειες και να εμπλακούν  σε διάλογο για να φέρουν ειρήνη και ευημερία στο νησί, μέσω μιας συνολικής διευθέτησης».

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE