ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Oι χώρες για τις οποίες δεν υφίστανται ταξιδιωτικοί περιορισμοί

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ:  Oι χώρες για τις οποίες δεν υφίστανται ταξιδιωτικοί περιορισμοί

Tο Συμβούλιο των κρατών μελών της ΕΕ επικαιροποίησε τον κατάλογο των τρίτων χωρών για τις οποίες αίρονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, όπως συμβαίνει κάθε δύο εβδομάδες. Η νέα λίστα περιλαμβάνει πλέον μόνο την Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη και την Κίνα, η οποία ωστόσο υπόκειται σε επιβεβαίωση αμοιβαιότητας.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί πρέπει επίσης να αρθούν σταδιακά για τις ειδικές διοικητικές περιοχές της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, με την επιφύλαξη επιβεβαίωσης της αμοιβαιότητας. Οι κάτοικοι της Ανδόρας, του Μονακό, του Αγίου Μαρίνου και του Βατικανού θα πρέπει να θεωρούνται ως κάτοικοι της ΕΕ για τους σκοπούς της παρούσας σύστασης.

Επιπλέον, η Κομισιόν αποφάσισε να παρατείνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 το προσωρινό πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων που εγκρίθηκε στις 19 Μαρτίου 2020 για τη στήριξη της οικονομίας στο πλαίσιο της πανδημίας και να επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής του αυξάνοντας τα ανώτατα όρια που ορίζονται σε αυτό και επιτρέποντας τη μετατροπή ορισμένων επιστρεπτέων μέσων σε άμεσες επιχορηγήσεις έως το τέλος του επόμενου έτους.

Η σημερινή τροποποίηση αυξάνει τα ανώτατα όρια ως εξής: Όσον αφορά τα περιορισμένα ποσά των ενισχύσεων που χορηγήθηκαν βάσει του προσωρινού πλαισίου, τα προηγούμενα ανώτατα όρια ανά εταιρεία διπλασιάζονται. Τα νέα ανώτατα όρια είναι 225.000 ευρώ ανά εταιρεία που δραστηριοποιείται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων (προηγουμένως 100.000 ευρώ), 270.000 ευρώ ανά εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας (προηγουμένως 120.000 ευρώ) και 1,8 εκατομμύρια ευρώ ανά εταιρεία που δραστηριοποιείται σε όλους τους άλλους τομείς (προηγουμένως 800.000 €).

Όπως και πριν, αυτά μπορούν να συνδυαστούν με ελάχιστες ενισχύσεις έως 200.000 ευρώ ανά εταιρεία (έως 30.000 ευρώ ανά εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας και έως και 25.000 ευρώ ανά εταιρεία που δραστηριοποιείται στον γεωργικό τομέα) για μια περίοδο τριών ετών, με την επιφύλαξη της συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις των σχετικών de minimis.

Για εταιρείες που επλήγησαν ιδιαίτερα από την κρίση, με απώλειες κύκλου εργασιών τουλάχιστον 30% κατά τη διάρκεια της επιλέξιμης περιόδου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019, το κράτος μπορεί να συνεισφέρει στο μέρος των σταθερών δαπανών εταιρειών που δεν καλύπτονται από τα έσοδά τους, σε ποσό έως 10 εκατομμύρια ευρώ ανά εταιρεία (προηγουμένως ήταν 3 εκατομμύρια ευρώ).

Από ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Black Friday: Ξεκίνησαν δυναμικά οι καταγγελίες - Από χαμένα προϊόντα μέχρι παραπλανητικές εκπτώσεις

• Συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο που έπεσε δέντρο και καταπλάκωσε όχημα εγκλωβίζοντας τον οδηγό - Βίντεο

• Εικόνα βγαλμένη από παραμύθι: «Πάγωσαν» τα δέντρα στο Τρόοδος – Η θερμοκρασία άγγιξε τους -5 βαθμούς κελσίου το βράδυ

• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα

• Προσωπικοί γιατροί: Πώς επιλέγουν αν θα εκδώσουν ένα παραπεμπτικό ή όχι - Οι «παραγγελίες» μέσω τηλεφώνου

• Νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών: Αυτές οι χώρες προτίμησαν την Κύπρο τον Οκτώβριο - Ο σκοπός του ταξιδιού και οι επιστροφές



Συνάντηση Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας στη Λευκωσία - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Συνάντηση Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας στη Λευκωσία - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα φιλοξενήσει στις 27 Νοεμβρίου, την Τριμερή Συνάντηση Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β’ και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top