Σε μια συγκλονιστική διασκευή με σκοπό την ενίσχυση των πληγέντων Αρμενίων, προχώρησαν 26 νεαροί μουσικοί από τη Θεσσαλονική.
Μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε και από το βίντεο που επισυνάπτεται, η ηχογράφηση έγινε από τον κάθε ένα ξεχωριστά, λόγω του lockdown που υπάρχει στην συμπρωτεύουσα.
Το εν λόγω παραδοσιακό τραγούδι είναι αρκετά γνωστό και στην Ελλάδα, καθώς το τραγούδησαν γνωστοί καλλιτέχνες της Αρμένικης κοινότητας στην Ελλάδα, αλλά και Ελλαδίτες. Το τραγούδι έχει τίτλο «Ξενιτιά – Bingeol» και οι στίχοι του είναι ενδεικτικοί και συμβολικοί με την κατάσταση που επικρατεί τώρα στην περιοχή του Αρτσάχ, μετά την Τουρκοαζέρικη παράνομη εισβολή.
Από τους καλλιτέχνες που το έχουν τραγουδήσει ξεχωρίζουν η Ελένη Βιτάλη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Αρετή Κετιμέ και ο Θοδωρής Κοτονιάς.
Το τραγούδι έκανε γνωστό ο Αρμένιος καλλιτέχνης και δεξιοτέχνης στο ούτι Haig Hazdjian.
Η εν λόγω πρωτοβουλία έγινε με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τις συνέπειες, τις καταστροφές και την συνεπακόλουθη προσφυγιά των Αρμενίων.
Ο κάθε ένας μπορεί να προσφέρει όσα μπορεί μέσω της εφαρμογής GoGetFunding και η πρωτοβουλία είναι σε συνεργασία με τον ΑΡΜΕΝΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι πατώντας εδώ, συνεισφέροντας όσα θέλετε
Δείτε την ανακοίνωση και τους συντελεστές και πιο κάτω επισυνάπτεται το βίντεο:
Όσο υπάρχει η δύναμη της ένωσης ανθρώπων με κοινό όραμα, θα υπάρχει η ελπίδα. Μπορείτε να βοηθήσετε την Αρμενία, ενισχύοντας οικονομικά τον παρακάτω φορέα :
https://gogetfunding.com/a-song-for-a...
Τα χρήματα του εράνου που θα συγκεντρωθούν στον λογαριασμό του Αρμενικού Κυανού Σταυρού Ελλάδος – Armenian Blue Cross Greece, θα διατεθούν σε νοσοκομεία και ιδρύματα στην Αρμενία.
Όπως επίσης μπορείτε να συνεισφέρετε είδη ρουχισμού και άλλα αναγκαία υλικά στον Αρμενικό Σταυρό Ελέους Μακεδονίας - Θράκης.
Facebook page: https://www.facebook.com/ArmenianReli...
Ο Αρμενικός Κυανούς Σταυρός Ελλάδας (Α.Κ.Σ.) είναι μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική, εθελοντική και φιλανθρωπική γυναικεία οργάνωση. Σκοπό έχει την κοινωνική πρόνοια, την ευημερία, την κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη της αρμενικής κοινότητας και την υποστήριξη του λαού της Αρμενίας. Ο Α.Κ.Σ. διατηρεί στενές σχέσεις συνεργασίας με άλλες εθνικές και διεθνείς φιλανθρωπικές και κοινωνικές οργανώσεις και υπηρεσίες στην Ελλάδα.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γραφεία Αρμενικής εκκλησίας, Διαλέττη 4 (έναντι ΧΑΝΘ) από Παρασκευή 27/11/2020 ως και 5/12/2020, καθημερινά πρωί 11:00 π.μ. ως 13:00 μ.μ. & 17:00 ως 20:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6932842699
__________________________________________________________________________
Μία συμβολική προσπάθεια 26 καλλιτεχνών από την Θεσσαλονίκη, με την στήριξη του Αρμενικού Πολιτιστικού Συλλόγου “ Hamazkayin” , παράρτημα Θεσσαλονίκης.
Τραγουδιστές: Αρτενιάν Έλενα / Γεροφώτη Μέλα / Δονικιάν Μαρίνα / Δριβάκου Όλγα / Μαλκουτζή Νόνικα / Μηλώση Χριστίνα / Μπαργιώτα Ελευθερία / Παπαγεωργίου Θάνος / Παπακώστα Ιωάννα / Παυλίδου Νατάσα / Σιετή Αλεξάνδρα / Σπυριδονίδου Μαρία / Σωτηριάδου Μαρία / Τσαλίκη Κική / Φαλκώνης Μιχάλης / Φωκάς Γιώργος
Μουσικοί: Vartan Abovian (duduk) / Βαφείδης Νίκος (drums) / Βουκικλαράκης Αναστάσης (κρουστά) / Ζαχαριάδου Αναστασία (κανονάκι) / Καραγιαννακίδης Διαμαντής (πλήκτρα) / Ματζάρης Τάσος (πιάνο) / Παπαδόπουλος Χρήστος (κλαρινέτο) / Σμυρνής Γιώργος (μπάσο) / Σταυρίδης Θάνος (ακορντεόν) / Τέμπρελη Στέλλα (τσέλο) / Φωκάς Γιώργος (κιθάρα)
Παραγωγή: Βαφείδης Νίκος & Φωκάς Γιώργος
Ενορχήστρωση φωνών: Φωκάς Γιώργος
Οργάνωση παραγωγής: Αρτενιάν Έλενα & Ντονικιάν Μαρίνα
Μοντάζ: Βαφείδης Νίκος
Μίξη: Παπαποστόλου Απόστολος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Μαθητής Δημοτικού στη Λευκωσία χτύπησε καθηγητές - Ενήμερη και η Υπουργός
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
• Δύσκολες ώρες για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας - Έφυγε από την ζωή ο πατέρας του
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις