Φ.Λεβέντης: «Μόνο με ουσιαστική στήριξη θα παραμείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις» – Τι θα συμβεί την περίοδο τον εορτών

Φ.Λεβέντης: «Μόνο με ουσιαστική στήριξη θα παραμείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις» – Τι θα συμβεί την περίοδο τον εορτών

Δύσκολη και ανησυχητική χαρακτηρίζει την κατάσταση σε ό,τι αφορά τους χώρους εστίασης και τα κέντρα αναψυχής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΚΑ (Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής) κ. Φάνος Λεβέντης, ο οποίος δηλώνει στο ThemaOnline πως μόνο αν δούμε ουσιαστική στοχευμένη οικονομική στήριξη από το κράτος θα παραμείνουν ζωντανές μερικές επιχειρήσεις.

Tου Κωνσταντίνου Νεοφύτου 

Όπως ανέφερε «θα σεβαστούμε τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση», ενώ την ίδια ώρα μας πληροφόρησε τις προτάσεις που έχουν θέσει για να βιώσουν οι επιχειρήσεις που δέχονται πλήγμα.

Συγκεκριμένα τα μέτρα που έχουν προτείνει είναι:

- Η αναστολή των δόσεων σε όσους αδυνατούν αποδεδειγμένα να καταβάλλουν τις δόσεις τους.

- Να εξευρεθεί τρόπος για να ανασταλεί ο νόμος για τις εξώσεις

- Την επέκταση της διάρκειας του ΦΠΑ στο 5%, για να λειτουργούν περισσότερες επιχειρήσεις.

Παράλληλα μίλησε και για την περίοδο τον εορτών των Χριστουγέννων, την οποία χαρακτήρισε ως μια «ευαίσθητη» περίοδο, τονίζοντας πως αν δεν επιτραπεί η λειτουργία των κέντρων αναψυχής τότε θα είναι ένα πρόσθετο πλήγμα στην οικονομία.

Τέλος σημείωσε πως για να μείνουν οι χώροι ζωντανοί και να εργοδοτούν άτομα θα πρέπει σίγουρα να υπάρχει οικονομική στήριξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE