ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Παρασκευή 07/08

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Παρασκευή 07/08

Η τραγωδία στον Λίβανο και οι τραγικές εικόνες την ώρα της έκρηξης που κάνουν τον γύρο του κόσμου, η σημαντική συμφωνία που αλλάζει τα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας για την ΑΟΖ τους, τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο και οι εκτιμήσεις των επιδημιολόγων ότι ο ιός δεν θα φύγει σύντομα και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη νέα πραγματικότητα, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται την Παρασκευή 07/08, στον κυπριακό Τύπο.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Ανθρώπινες τραγωδίες», γράφει στο κύριο της θέμα για μοιραίες εικόνες που στιγμάτισαν για πάντα όσους έζησαν τις φοβερές εκρήξεις στο Λίβανο. Αλλού, γράφει πως Ελλάδα και Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία για την ΑΟΖ τους με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια να μιλά για μια υποδειγματική συμφωνία, μετά την οποία το ανύπαρκτο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης έχει καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων. Σε άλλο της θέμα γράφει για τα 13 νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν χθες στην Κύπρο.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Αθήνα και Κάιρο  έβαλαν Χ στο τουρκολιβυκό μνημόνιο» και γράφει πως η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για την ΑΟΖ τους διαφοροποιεί σε σημαντικό βαθμό τα δεδομένα σε επίπεδο θαλάσσιων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο. Αλλού, γράφει πως η κυπριακή Αστυνομία εντόπισε στη Λεμεσό τον Ρώσο πλοιοκτήτη που μετέφερε τη νιτρική αμμωνία το 2013 στη Βηρυτό. Σε άλλο της θέμα γράφει πως από την 1η Αυγούστου τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία συνεργασίας Κύπρου και Γαλλίας στον αμυντικό τομέα, η οποία αναβαθμίζει παλαιότερη.
 
Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Σφραγίδα Ελλάδας-Αιγύπτου» γράφει στο κύριο του θέμα ότι νέα δεδομένα στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου δημιουργεί η υπογραφή συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου για μερικό καθορισμό ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών. Σε άλλο του θέμα γράφει χθες η Κυπριακή Αστυνομία κινήθηκε άμεσα και αφού είχε προεντοπίσει τον Ρώσο πλοιοκτήτη του πλοίου που μετέφερε το φονικό φορτίο στο Λίβανο, Ίγκορ Γκρετσούσκιν, 43 ετών, που ζει μόνιμα στη Λεμεσό, του υπέβαλε σειρά ερωτήσεων. Αλλού, γράφει ότι ασήκωτος είναι ο απολογισμός της καταστροφής στη Βηρυτό και ότι οι Λιβανέζοι ζητούν από τον Μακρόν βοήθεια για να διώξουν τους ηγέτες τους.
 
Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Χωρίς Καστελόριζο η Συμφωνία Αιγύπτου-Ελλάδας» και γράφει ότι αν και η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών θεωρείται απάντηση στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, εντούτοις αυτή αφήνει πίσω «καυτά» σημεία, όπως είναι αυτά του συμπλέγματος του Καστελόριζου και της ανατολικής Ρόδου. Αλλού, γράφει ότι η οργή και η αναστάτωση ξεχειλίζουν στη σχεδόν ισοπεδωμένη Βηρυτό, καθώς αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι η μεγάλη καταστροφή στην πρωτεύουσα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Σε άλλο της θέμα γράφει οι επιδημιολόγοι συστήνουν προσωπικά μέτρα και αποστασιοποίηση μετακυλίοντας όλο το βάρος της ευθύνης σε ατομικό επίπεδο.
 
Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Ξεκίνησε η τυχαία δειγματοληψία» γράφει ότι η τυχαία δειγματοληψία των 10 χιλιάδων τεστ για τον κορωνοϊό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ σημαντικό είναι να μειωθεί ο δείκτης μεταδοτικότητας κάτω από τη μονάδα. Αλλού, γράφει ότι ο Ρώσος ιδιοκτήτης του πλοίου που μετέφερε το φονικό φορτίο στο Λίβανο ανακρίθηκε χθες από την κυπριακή Αστυνομία. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι οι γονείς είναι εξοργισμένοι για την έλλειψη οικονομικής βοήθειας για στρατιώτες.
 
Η εβδομαδιαία «Γνώμη» με τίτλο «Εγκληματικές αβαρίες στο κεφάλαιο!» και αναφερόμενη στα μέτρα για τον κορωνοϊό γράφει ότι οι κυβερνώντες, την ώρα που κουνούν απειλητικά το δάκτυλο στους πολίτες και απειλούν, «εκτελούν τα παραγγέλματα των μεγάλο ξενοδόχων και των άλλων μεγαλοκαρχαριών, του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ». Αλλού, γράφει για το ιστορικό του φονικού φορτίου στο Λίβανο και τα σενάρια για τα αίτια της έκρηξης. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι τακτικισμός είναι το τηλεφώνημα Αναστασιάδη στον Πούτιν.
 
Η εβδομαδιαία «Το ποντίκι» με τίτλο «Ο Εγκληματίας θα επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος» γράφει ότι το καλοκαίρι θα παραταθεί, όχι ημερολογιακά, αλλά λόγω των τουρκικών προκλήσεων κατά της Ελλάδος και της Κύπρου, που, όπως εκτιμούν πολιτικοί και στρατιωτικοί αναλυτές, θα επαναληφθούν σύντομα. Αλλού, γράφει ότι η Ρωσία υπολογίζει να αρχίσει τη μαζική παραγωγή εμβολίου το Σεπτέμβριο ενώ ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι όλα τα υποψήφια εμβόλια πρέπει να περάσουν από τα πλήρη στάδια των δοκιμών προτού να προχωρήσουν στην παραγωγή. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η ατμόσφαιρα της Κύπρου δεν έχει επηρεαστεί από τις χημικές ουσίες που απελευθερώθηκαν από τις μεγάλες εκρήξεις στον Λίβανο.
 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μαθητής 6 ετών έφυγε από το σχολείο, διασταύρωσε δρόμους και πήγε σπίτι του χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς - Είπαν στον πατέρα ότι είναι στην τάξη

• Λίντα ΜακΜάον: Όταν η νέα υπουργός Παιδείας του Τραμπ έτρωγε και έδινε ξύλο σε αγώνες του WWE - Βίντεο

• Μαθητής Δημοτικού στη Λευκωσία χτύπησε καθηγητές - Ενήμερη και η Υπουργός

• ExxonMobil: Προγραμματίζει νέες γεωτρήσεις σε τεμάχια 5 και 10 αρχές 2025

• Τα ποσά και η χρηματοδότηση από Ε.Ε για ασυνόδευτα παιδιά – Η δέσμευση της Κύπρου μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης

• Πασίγνωστος Κύπριος παρουσιαστής αποκάλυψε την άγνωστη κόντρα του με τον Αβέρωφ Νεοφύτου - Δείτε βίντεο

• Δύσκολες ώρες για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας - Έφυγε από την ζωή ο πατέρας του



Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Ενώ η Λευκωσία αναμένει στο ακουστικό για τα επόμενα βήματα στο κυπριακό και για τη σύγκληση της πενταμερούς συνάντησης, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, καταρρίπτει όλα όσα προσπαθεί η Αθήνα να παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα μέσω του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη περί ήρεμων νερών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες περνούν μέσα από το κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top