ΕΛΛΑΔΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση 16χρονος από δηλητηριώδη μανιτάρια – Μεταφέρθηκε στη Γερμανία

ΕΛΛΑΔΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση 16χρονος από δηλητηριώδη μανιτάρια – Μεταφέρθηκε στη Γερμανία

Με ειδική πτήση αεροσκάφους, διασωληνωμένος και συνοδεία γιατρού, μεταφέρθηκε από την Θεσσαλονίκη σε νοσοκομείο του Μονάχου στην Γερμανία, 16χρονος από το Βαρικό Φλώρινας που έπαθε δηλητηρίαση μετά από κατανάλωση άγριων μανιταριών.

Ο νεαρός μαθητής του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, το περασμένο Σάββατο (25/07) μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας με έντονα σημάδια αδιαθεσίας.

Από τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι δείκτες στο αίμα του ήταν αρκετά υψηλοί και αυτό έθεσε σε συναγερμό τους γιατρούς ότι πρόκειται για δηλητηρίαση από κατανάλωση μανιταριών. Το παιδί εσπευσμένα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Γεννηματάς στην Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια στην ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με κάτοικο του Βαρικού Φλώρινας που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νεαρός με το πατέρα του και κάποιον φίλο τους από το χωριό, μάζεψαν άγρια μανιτάρια από το δάσος, τα οποία στην συνέχεια κατανάλωσαν.

Ο πολιτιστικός σύλλογος του Βαρικού σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα, προετοιμάζουν πρωτοβουλίες για την συγκέντρωση χρημάτων ώστε να υποστηριχτεί η νοσηλεία του νεαρού μαθητή.

Η μητέρα του, που το τελευταίο διάστημα ζει μόνιμα στην Γερμανία, ήταν αυτή που δρομολόγησε όλες τις ενέργειες, ώστε να μεταφερθεί το παιδί της σε νοσοκομείο της γερμανικής πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

Ό,τι κρίνει η Βοηθός ΓΓ των ΗΕ κα Ρόζμαρι ντι Κάρλο ότι μπορεί να βοηθήσει, η ανταπόκριση από δικής μας πλευράς είναι θετική, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι η κα ντι Κάρλο θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 10 Φεβρουαρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE