ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: Κάλεσμα σε εργαζόμενους από την Λεμεσό για να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: Κάλεσμα σε εργαζόμενους από την Λεμεσό για να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού

Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων, το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι υλοποιείται μέχρι τις 12 Αυγούστου 2020, το πρόγραμμα ελέγχου 10,000 εργαζόμενων σε επιχειρήσεις και χώρους που επαναλειτούργησαν την 1η Ιουνίου και στις 9 και 13 Ιουνίου.

 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους σε θέσεις εξυπηρέτησης κοινού σε υποστατικά όπως είναι, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

  • Γυμναστήρια
  • Εμπορικά Κέντρα/Πολυκαταστήματα
  • Ξενοδοχειακές μονάδες/Τουριστικά Καταλύματα
  • Υπηρεσίες Εστίασης εσωτερικού χώρου
  • Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ναυτιλίας

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 7,000 εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η διευθέτηση ραντεβού συνεχίζεται. Τονίζεται ότι την ευθύνη για τη διευθέτηση ραντεβού έχει ο κάθε εργαζόμενος προσωπικά και όχι οι διαχειριστές των επιχειρήσεων, ενώ την ευθύνη για την οργάνωση των ραντεβού και τη δειγματοληψία έχει το εργαστήριο που ανέλαβε τη Σύμβαση.

Μετά και τον εντοπισμό κρουσμάτων σε χώρους εστίασης και άλλες επιχειρήσεις τις τελευταίες εβδομάδες, καλούνται οι εργαζόμενοι σε υποστατικά των πιο πάνω κατηγοριών, ειδικά στην Επαρχία Λεμεσού, να διευθετήσουν ραντεβού για δειγματοληψία.

Παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή είναι εθελοντική, η αξιοποίηση του προγράμματος από τους εργαζόμενους συμβάλλει στην προσπάθεια για έλεγχο και διαχείριση της πανδημίας στην κοινότητα, μέσω της πρακτικής του εργαστηριακού ελέγχου του πληθυσμού που εφαρμόζεται στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας και οδήγησε στην πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Ξεκινά η προετοιμασία για την πενταμερή - Τη Δευτέρα στην Κύπρο η Ντι Κάρλο - Σκάλωσε το θέμα των οδοφραγμάτων

Κυπριακό: Ξεκινά η προετοιμασία για την πενταμερή - Τη Δευτέρα στην Κύπρο η Ντι Κάρλο - Σκάλωσε το θέμα των οδοφραγμάτων

Έτοιμη για μια ουσιαστική προεργασία πριν από την άτυπη πενταμερή η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο βρίσκεται η Λευκωσία, η οποία αναμένει στην Κύπρο την άφιξη της Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου. Η κα Ντι Κάρλο θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες και θα αναχωρήσει από το νησί, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, αναμένεται να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Αθήνα και Άγκυρα ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφθεί και το Λονδίνο.