Ήταν γνωστός ως «τρομοκράτης» των γηπέδων. Πανηγύριζε τα γκολ του προσποιούμενος πως έχει στα χέρια του όπλο. Απασχόλησε τα Μέσα αρκετά με τον χαρακτήρα του και κατηγορήθηκε για πολλά. Ο Ράφικ Τζιμπούρ έχει αφήσει το δικό του στίγμα στα ελληνικά γήπεδα. Κατέκτησε τρία πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό και δύο Κύπελλα, ενώ άλλα δύο Κύπελλα πήρε με την ΑΕΚ.
Αγωνίστηκε σε Εθνικό Αστέρα, Ατρόμητο και Πανιώνιο, με τον κόσμο όλων των ομάδων να τον έχει στην καρδιά του. Η δουλειά του ήταν να σκοράρει και αυτό το έκανε πολύ καλά. Σημείωσε 136 γκολ στην καριέρα του και παντού ήταν πρωταγωνιστής. Ο Αλγερινός μιλά στο «ΦΩΣ» σε μία συνέντευξη καρδιάς. Λέει όλα όσα τον ενόχλησαν και εξηγεί γιατί έφυγε από τον Ολυμπιακό το 2013.
Ο ρόλος του Μίτσελ στην αποχώρησή του, τι είχε συμβεί με τον Ζαρντίμ και ο Μαρινάκης που τον ήθελε. Ο Τζιμπούρ ανοίγει την καρδιά του στο «ΦΩΣ» και δίνει απαντήσεις για όλα όσα έχει χρεωθεί όλα αυτά τα χρόνια στην ποδοσφαιρική του καριέρα στην Ελλάδα.
Είναι πραγματικά απολαυστικός ο Τζιμπούρ, λέει πράγματα που θα συζητηθούν και θα προκαλέσουν αίσθηση. Μιλά για το περιβόητο ματς με τη Μέταλιστ και τη σχέση του με τον Κέβιν Μιραλάς. Απολαύστε τον στη συνέντευξή του στο «ΦΩΣ»…
-Πρώτα απ’ όλα με τι ασχολείσαι αυτό το διάστημα;
Τελείωσα την καριέρα μου και θέλω να μείνω κοντά στο ποδόσφαιρο. Θέλω να ασχοληθώ με κάτι γύρω από το ποδόσφαιρο. Δεν έχω αποφασίσει ακριβώς με τι θέλω να ασχοληθώ. Προσπαθώ να κάνω κάτι, αλλά οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν και δεν μου βγαίνει. Όταν υπάρξουν οι προϋποθέσεις που θέλω, θα κάνω κάτι γύρω από το ποδόσφαιρο.
-Σου λείπει το ποδόσφαιρο;
Ναι, μου λείπει πολύ. Έχω μεγαλώσει με αυτό, έχω πολύ πάθος για το ποδόσφαιρο, το αγαπώ από την ώρα που έχω ασχοληθεί με αυτό το σπορ. Όταν έχει τελειώσει το ποδόσφαιρο και βλέπεις τα παιχνίδια, έχεις αναμνήσεις από αυτά, αλλά βλέπεις ότι υπήρχαν και άνθρωποι που δεν σε συμπαθούσαν.
-Πιστεύεις ότι μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα Άραβες επενδυτές και σε ρωτάω γιατί ξέρω ότι ασχολείσαι με αυτό το κομμάτι…
Θα ήθελα να επενδύσουν στην Ελλάδα όχι μόνον Άραβες, αλλά και άλλοι πολλοί, γιατί η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα του κόσμου και οι Έλληνες είναι πολύ ζεστοί άνθρωποι, είναι χαρούμενοι άνθρωποι και τους αγαπώ πολύ. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα δεν ζουν για να δουλεύουν, δουλεύουν για να ζήσουν και αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό και γι’ αυτό στην Ελλάδα αξίζει να έρθουν ξένοι επενδυτές και να βάλουν χρήματα.
-Γνωρίζεις καλά την αγορά της Γαλλίας. Έχεις προτείνει παίκτες στον Ολυμπιακό ή έχεις κάποια συνεργασία;
Ναι, σίγουρα έχω προσπαθήσει μερικές φορές όταν έχω καλή πληροφόρηση για έναν ποδοσφαιριστή. Έχω μιλήσει με άτομα που ανακατεύονται με τον Ολυμπιακό, αλλά και με άλλα κλαμπ. Πιστεύω ότι μπορώ να γίνω ο άνθρωπος-κλειδί για τέτοιες διαπραγματεύσεις γιατί έχω μεγαλώσει στη Γαλλία και έχω αρκετούς φίλους στη Γαλλία. Γνωρίζω προπονητές, μάνατζερ, γνωρίζω αρκετό κόσμο γύρω από το ποδόσφαιρο, οπότε μπορώ να έχω πληροφόρηση για ταλέντα.
Σε αυτόν τον τομέα είναι πολύ σημαντικό να είσαι γρήγορος. Πρέπει με τα ταλέντα να ενεργήσεις γρήγορα για να προλάβεις να μην ανεβεί η τιμή τους. Πρέπει να έχεις τα κατάλληλα άτομα για να σε πληροφορήσουν την κατάλληλη στιγμή και να κινηθείς πριν ανεβεί η αξία τους, για να τους φέρεις είτε στον Ολυμπιακό είτε σε άλλα κλαμπ.
Θεωρώ ότι μπορούν τα κλαμπ να εμπιστευτούν την κρίση μου, αλλά πρέπει να καταλήξεις με ποιον θα συνεργαστείς. Σίγουρα η Γαλλία είναι μία χώρα με πάρα πολλά ταλέντα, είναι ίσως από τις πρώτες χώρες. Μεγάλωσα στη Γαλλία και είμαι Γαλλοαλγερινός και είναι καλό για τα κλαμπ και τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτά να με χρησιμοποιήσουν για να φέρουμε ταλέντα εδώ.
-Ποια ήταν η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας σου στην Ελλάδα;
Η σημαντικότερη στιγμή… Ειλικρινά, πιστεύω η σημαντικότερη στιγμή ήταν όταν ήρθα στην Ελλάδα για τον Εθνικό Αστέρα. Όπου κι αν έπαιξα στην Ελλάδα ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Ήμουν σαν να είμαι σε κώμα στη Γαλλία. Για μένα ήταν ένα καλό τεστ να έρθω εδώ και να αλλάξω, να επιστρέψω στη ζωή και να έρθω σε επαφή με το άθλημα που αγαπάω. Είναι σημαντική στιγμή ο Ατρόμητος, γιατί μου έδωσε τη δυνατότητα να παίξω στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Είναι σημαντικό ότι έπαιξα σε κλαμπ και ήταν οικογενειακό το κλίμα για μένα, όπως στον Πανιώνιο. Ερωτεύτηκα τα πάντα στα κλαμπ που με έκαναν να νιώσω σαν οικογένεια και εκεί ένιωσα μέρος αυτή της χώρας. Έπαιξα σε ευρωπαϊκά παιχνίδια και είναι πολύ σημαντικό. Σημαντική στιγμή είναι η μεταγραφή μου στην ΑΕΚ και μετά από αυτό έρχεται ο Ολυμπιακός, με τον οποίο έπαιξα Τσάμπιονς Λιγκ. Με λίγα λόγια, κάθε στιγμή μου στην Ελλάδα είναι σημαντική.
-Πάμε στη μεταγραφή σου στον Ολυμπιακό, που όταν σε πήρε είχε τον Βαλβέρδε στον πάγκο. Αισθάνεσαι ότι έδωσες απαντήσεις τότε, γιατί πολλοί πίστευαν ότι δεν θα παίξεις στον Ολυμπιακό…
Ξέρεις και εσύ καλύτερα από μένα ότι τα μίντια αποφασίζουν αν είσαι καλός ή κακός άνθρωπος. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ήταν γύρω μου θα σου πουν ότι «ο Ράφικ είναι ένας ζωντανός άνθρωπος». Η αλήθεια είναι ότι είμαι ο πιο ευθύς άνθρωπος απ’ όλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Εάν μπορέσεις να βρεις κάποιον παρόμοιο με εμένα, δεν θα τα καταφέρεις.
Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι ποτέ δεν με έκριναν σαν νικητή, αλλά πάντα έλεγαν ότι αυτός ο τύπος είναι τρελός, δημιουργεί προβλήματα. Δεν είναι όμως αλήθεια. Αν ρωτήσεις τα παιδιά που παίζαμε μαζί, θα σου πουν ότι είμαι ένας αληθινός άνθρωπος, αληθινό άτομο. Δεν έχω μιλήσει άσχημα πίσω από την πλάτη κανενός, δεν έχω μιλήσει άσχημα στον πρόεδρο. Δεν έχω μιλήσει άσχημα στον Τύπο για κανέναν, αλλά το αντίθετο. Ρώτα, λοιπόν, ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέματα, ποιος είναι ο κακός και ποιος ο καλός. Γιατί θα σου πουν ότι είμαι κακός για την εικόνα μου, αλλά όχι κάποιον άλλον.
-Παρ’ όλα όσα ακούγονταν για σένα σε όλες τις ομάδες, ο κόσμος σε αγάπησε…
Ναι, γιατί ο οπαδός δεν είναι αναμεμιγμένος με το σύστημα. Ο οπαδός στην Ελλάδα δεν είναι πρόβατο, έχει γνώμη. Τα μίντια, όχι εσύ συγκεκριμένα, γενικά τα μίντια αποφασίζουν ποιον θα προβάλουν. Εγώ δεν ήμουν ο άνθρωπος που έδινα συνεντεύξεις ή είχα κάποιον φίλο δημοσιογράφο να του πω κάποιο μυστικό. Δεν είχα ανακατευτεί ποτέ. Δεν είχα πρόβλημα ούτε με τους «Φενταγίν» ούτε με τους «Πάνθηρες» ούτε με τη Θύρα 7 ούτε με την Ορίτζιναλ. Μπορείς να ρωτήσεις όποιον θες, δεν έχω πάει στο γραφείο κανενός να συζητήσω το οτιδήποτε. Η μόνη μου ασχολία και έννοια ήταν να δώσω το 100%, να πεθάνω για την ομάδα να κερδίσει και αυτό ήταν όλο. Μόνο τότε ήμουν χαρούμενος, διαφορετικά δεν ήμουν.
Εσύ θεωρείς ότι έχεις κάνει λάθη;
Κοίτα, όλοι κάποια στιγμή κάνουν λάθη, δεν μπορείς να πεις το αντίθετο. Μπορεί να φταίει ο χαρακτήρας μου, η συμπεριφορά μου ως ανθρώπου. Έχω κάνει κι εγώ κάποια λάθη. Πες μου ποιος άνθρωπος δεν κάνει λάθη. Είναι διαφορετικό να λες ότι έχεις κάνει κάποια λάθη από το να είσαι άνθρωπος που δημιουργεί προβλήματα και μεταφέρει αρνητική ενέργεια.
Θα σου δώσω κάποια παραδείγματα να καταλάβεις. Όταν ήμουν στον Εθνικό Αστέρα, ανέβασα την ομάδα ψηλά στη βαθμολογία και πάλευε να ανεβεί κατηγορία. Όταν ήμουν στον Ατρόμητο, η ομάδα τερμάτισε ψηλά και έπαιξε στην Ευρώπη, το ίδιο έγινε και όταν πήγα στον Πανιώνιο. Όταν πήγα στην ΑΕΚ, ήταν μία στάσιμη κατάσταση και πήγαμε στον τελικό του Κυπέλλου. Μετά από αυτά παρουσιάστηκαν διάφορα προβλήματα. Μετά πήγα στον Ολυμπιακό και πιστεύω ότι και εκεί τα πήγα καλά. Δεν μπορείς να πεις ότι αυτός ο άνθρωπος έχει αρνητική ενέργεια όταν η ομάδα που τον έχει πάει καλά.
Ο σημαντικότερος προπονητής που συνεργάστηκες όλα αυτά τα χρόνια;
Πιστεύω ο Βαλβέρδε ήταν ο καλύτερος προπονητής με τον οποίο συνεργάστηκα. Ο Βαλβέρδε μού άρεσε πολύ. Έπιανε την ψυχολογία σου και παίζαμε σύγχρονο ποδόσφαιρο, ωραίο ποδόσφαιρο. Και ο Ζαρντίμ ήταν πολύ καλός προπονητής, αλλά ο Βαλβέρδε ήταν ο καλύτερος.
-Και με τον Βαλβέρδε ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή ομάδα, αλλά και τη μεγάλη ατυχία στην Ευρώπη στο παιχνίδι με τη Μέταλιστ. Αλήθεια, τι είχε συμβεί τότε;
Βέβαια, φυσικά και θυμάμαι ότι είχαμε μία ατυχία στο τέλος και χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία. Αυτά είναι κάποιες λεπτομέρειες στη ζωή. Είσαι στο 99% να περάσεις και στο 1% να γυρίσεις σπίτι. Από τη μία στιγμή στην άλλη όλα σε 10 λεπτά καταρρέουν. Είναι αυτές οι δύσκολες στιγμές στη ζωή.
-Πολλοί είχαν σταθεί στο πρώτο παιχνίδι και σε μία φάση προς το τέλος του ματς με τη Μέταλιστ όπου δεν συνεργαστήκατε με τον Μιραλάς…
Κοίταξε, σε 90 λεπτά μέσα σε ένα παιχνίδι μπορεί να δημιουργηθούν διάφορες φάσεις, δεν πρέπει να κολλήσεις σε μία διαφωνία. Όταν είσαι μπροστά στη γραμμή, δεν κάθεσαι να διαφωνήσεις. Ποιος δίνει πάσα και ποιος δεν δίνει. Αν ασχοληθείς με αυτά, επιλέγεις να δημιουργήσεις προβλήματα. Η σχέση μας ήταν υποστηρικτική, μιλάγαμε γαλλικά μεταξύ μας, είχαμε μία σχέση αδελφική. Μιλάγαμε πολύ μαζί και κάναμε πλάκα εντός κι εκτός γηπέδου. Αυτό με τις πάσες μπορούσε να γίνει στην ΑΕΚ και όχι στον Ολυμπιακό.
-Πολλές φορές σε έχουμε ακούσει να μιλάς με τα καλύτερα λόγια για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ποια είναι η σχέση σας;
Ο Μαρινάκης ήταν ο πιο καλός πρόεδρος που είχα σε όλη μου την καριέρα. Ήταν ο πιο σωστός, ο πιο ευθύς, ο πιο ανθρώπινος πρόεδρος και τον εκτιμώ όπως είναι. Άσχετα που κάποιοι άνθρωποι τώρα τον παρομοιάζουν με καρχαρία. Όλοι οι άνθρωποι σε αυτό το επίπεδο πρέπει να είναι καρχαρίες, δεν μπορούμε να τους παρομοιάζουμε με τόνους ή σολομούς. Για μένα αυτοί οι άνθρωποι είναι πάντα υψηλού επιπέδου. Ό,τι και αν έχει συμβεί στη ζωή μου σε σχέση με τον Ολυμπιακό, πάντα τον Βαγγέλη Μαρινάκη θα τον έχω ψηλά.
-Αλήθεια, από τον Ολυμπιακό γιατί έφυγες; Ήταν θέμα του Μίτσελ;
Ναι, όλα ξεκίνησαν επειδή κάποιοι άνθρωποι δημιούργησαν μεγάλη πίεση στον Ζαρντίμ για να φύγει από την ομάδα. Εγώ ήμουν αντίθετος με αυτό, γιατί με αυτόν τον προπονητή καταφέραμε να έχουμε μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και να παλεύουμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Έπρεπε να παλέψουμε, γιατί για μένα δεν ήταν λάθος του Ζαρντίμ, ήταν άλλων ανθρώπων, ήταν λάθη δικά μας. Αν δεν παίζεις και δεν επιδιώκεις να παίζεις καλό ποδόσφαιρο, δεν φταίει ο Ζαρντίμ, φταίμε εμείς. Αν δεν είσαι έξυπνος, αν δεν είσαι αρκετά γρήγορος στο να σκέφτεσαι, δεν σου φταίει ο Ζαρντίμ.
Μετά από αυτά, ο Μίτσελ αποφάσισε να πολεμήσει αυτούς τους ανθρώπους και συμπεριέλαβε και εμένα ανάμεσα σε αυτούς ενώ δεν ήμουν. Έτσι έγινα ένοχος ενώ εγώ λάτρευα την ομάδα, ήμουν καλά, δεν ήθελα να σχολιάζομαι ότι καθυστερώ την ομάδα, οπότε για μένα το καλύτερο ήταν να την αφήσω.
Έγιναν κάποια λάθη και αποφάσισα ότι μετά από οκτώ χρόνια στην Ελλάδα το καλύτερο για μένα, παρόλο που αγαπούσα τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα, ήταν να βρω κάτι άλλο. Μπορεί να είναι άσχημα, αλλά ανήκουν στο παρελθόν, αυτοί οι άνθρωποι έχουν σταματήσει να δημιουργούν προβλήματα.
Κάτι άλλο άσχημο που ακούστηκε είναι ότι εγώ ήθελα περισσότερα χρήματα. Ήθελα να είναι άλλες οι συνθήκες, να με σέβονται. Ο πρόεδρος δεν ήθελε να φύγω και έδωσε αγώνα για μένα. Δεν ήθελα να του δημιουργήσω προβλήματα, αφού ο Μίτσελ δεν με ήθελε στην ομάδα. Αν ήταν άλλος προπονητής που να με σέβεται, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.
-Μετάνιωσες που πήγες στον Ολυμπιακό;
Ποτέ, σε καμία περίπτωση. Ήθελα να φύγω από την Ελλάδα, οπότε όταν εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός, ήταν η ευκαιρία να φύγω από την Ελλάδα όχι από τη μικρή πόρτα, αλλά από τη μεγάλη. Γι’ αυτό δεν το μετανιώνω.
-Και στη συνέχεια επιστρέφεις στην ΑΕΚ, με τον κόσμο να σε δέχεται πίσω…
Όχι. Άκου. Ο κόσμος συνέχιζε να λέει αηδίες για τη συμπεριφορά μου και για το αν ήμουν Ολυμπιακός ή ΑΕΚ. Στην ΑΕΚ πήγα με τον Νικολαΐδη, όταν στον Ολυμπιακό συζητούσαν αν είμαι καλός άνθρωπος ή όχι. Στην ΑΕΚ την πρώτη φορά που πήγα δημιουργήθηκαν οι συνθήκες να μπω σε ένα μεγάλο κλαμπ. Εγώ ως άτομο σέβομαι όλους όσοι έχουν πει καλά λόγια για μένα και τότε πήρα τα χρήματα που μου έδωσαν και πήγα στην ΑΕΚ.
Στον Ολυμπιακό έκανα τη δουλειά που μου ανατέθηκε. Όταν πήγα στην ΑΕΚ, ήθελα να δώσω πίσω αυτό που μου δώσανε την πρώτη φορά και γύρισα και πήραμε το Κύπελλο, όπως τους είχα πει. Τους είχα πει ότι θα γυρίσω πίσω και θα πάρουμε κάτι, όπως κι έγινε. Όταν έχω έναν στόχο στο μυαλό, κάνω τα πάντα να τον πετύχω. Στόχος ήταν το Κύπελλο και το πήραμε. Τους το χρωστούσα για τη μεταγραφή που είχα κάνει την πρώτη φορά και τους ξεπλήρωσα με αυτόν τον τρόπο.
-Τότε, μάλιστα, δεν πανηγύρισες και το γκολ που σημείωσες κατά του Ολυμπιακού…
Ποτέ. Για μένα ήταν ζήτημα τιμής να γυρίσω στην ΑΕΚ και να φέρω το Κύπελλο. Δεν μπορούσα να είμαι χαρούμενος που σκόραρα εναντίον της προηγούμενης ομάδας μου και να κάνω σαν τρελός, όπως κάνουν άλλοι. Αυτές οι ομάδες με σεβάστηκαν, με έκαναν σπουδαίο. Οπότε τους σεβάστηκα κι εγώ. Σκοράρεις, αλλά πρέπει να το κρατάς μέσα σου. Δεν πρέπει να πληγώσεις ανθρώπους που σε αγαπάνε. Όπως λέμε και στη Γαλλία «μην κατουράς τη σούπα που τρως».
-Ποιοι ήταν οι καλύτεροι συμπαίκτες που είχες συνεργαστεί;
Είναι πολλοί και διαφορετικής ποιότητας άνθρωποι. Αν μιλάς για τον Ολυμπιακό, μου άρεσε να παίζω με τον Ιμπαγάσα, με τον Κέβιν (σ.σ. Μιραλάς), τον Τοροσίδη, τον Αβραάμ, τον Μέλμπεργκ. Με τον Μήτρογλου μπορεί να μην έχουμε παίξει πολύ μαζί, αλλά είχαμε ωραίο κλίμα στην προπόνηση. Αγαπώ τους ανθρώπους που χαίρονται αυτό που κάνουν και είναι θετικοί. Δεν μπορώ τους αργούς ανθρώπους, μου αρέσουν οι άνθρωποι που πάνε γρήγορα.
Ο Ιμπαγάσα ήταν ένας από αυτούς που απολάμβανα να παίζω. Ακόμη και όταν δεν πάσαρε σε μένα, μου άρεσε πώς το έκανε, το «είχε». Ο Αμπντούν επίσης το «είχε» και αυτός. Αγαπώ όλους τους παίκτες γιατί τους έβλεπα στην προπόνηση κάθε μέρα και ξέρω τι μπορούσαν να κάνουν. Είναι και άλλοι, ο Σκόκο, ο Καφές, ο Λεονάρντο, ήταν παίκτες που το «είχαν» και έδιναν το κάτι παραπάνω.
Θεωρείς ότι μπορούσες να κάνεις κάτι παραπάνω στην καριέρα σου;
Όχι. Εγώ ξέρω ποιος ήμουν, ο κόσμος δεν ήξερε ποιον είχε. Πολλοί συμπαίκτες και προπονητές που είχα έλεγαν ότι έπρεπε να παίζω σε μεγάλα πρωταθλήματα. Πάντα το έλεγαν αυτό, αλλά δεν καταλάβαιναν ποια εμπόδια έβρισκα. Κάποιοι άνθρωποι προσπαθούσαν να με μπλοκάρουν και να χαλάσουν την εικόνα μου.
Δεν έφταιγε το ταλέντο μου, έφταιγαν εκείνοι που μου δημιούργησαν προβλήματα στα αποδυτήρια. Έτσι πάντα ασχολούνταν τα Μέσα με την εικόνα μου και έλεγαν διάφορα. Υπήρχαν «διαρροές» για το τι συνέβαινε στα αποδυτήρια, ακόμα και κάποια διαφωνία που μπορεί να είχα με τον προπονητή ή τον πρόεδρο.
Όταν έρχεται μία μεγάλη ομάδα και ρωτά τον προπονητή για σένα, αυτός λέει τα χειρότερα, όταν ο αθλητικός διευθυντής λέει τα χειρότερα, τότε όταν ρωτάνε τον πρόεδρο και αυτός θα πει τα χειρότερα και το αστείο είναι ότι εσύ παίζεις στην ομάδα τους. Δεν καταλαβαίνεις πόσα άτομα το κάνουν αυτό. Δεν ήμουν ο άνθρωπος που ήθελαν να προβάλουν. Η τιμή μου δεν εξαγοράζεται.
-Θα μπορούσες να παίξεις κι άλλο;
Όχι, γιατί σταμάτησα λόγω τραυματισμού, δεν το ήθελα. Όταν αγαπάς το ποδόσφαιρο, δεν θες να το σταματήσεις. Η κατάστασή μου με ανάγκασε να σταματήσω και δυστυχώς στην καριέρα μου ταλαιπωρήθηκα από τραυματισμούς.
-Ύστερα από τόσα χρόνια και από την Ελλάδα δεν έφυγες, μένεις εδώ μόνιμα, σωστά;
Ναι. Δεν ξέρω για άλλους παίκτες, αλλά για μένα εδώ ήταν οι πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή μου. Οι πιο σημαντικές στιγμές για έναν παίκτη είναι από τα 21 έως τα 30 και εγώ από τα 21 έως τα 29 μου ήμουν στην Ελλάδα. Για μένα είναι λογικό να μένω εδώ. Αγαπώ την Ελλάδα, μου αρέσουν οι Έλληνες. Είμαι απόλυτα ταυτισμένος με αυτήν τη χώρα, την αγαπώ.
-Σε έχουμε δει και στο Καραϊσκάκη σε κάποια παιχνίδια…
Μου αρέσει να έρχομαι στο γήπεδο, μου αρέσει η ατμόσφαιρα και να παρακολουθώ παιχνίδια. Για μένα είναι κάτι πολύ όμορφο. Είναι φίλοι μου ο Ελ Αραμπί και ο Σουντανί και θέλω να τους βλέπω να σκοράρουν και να χαίρονται. Όταν βλέπω την επιτυχία τους, είμαι πολύ χαρούμενος, νιώθω περήφανος.
-Η άποψή σου για τον Ελ Αραμπί;
Ο Γιουσέφ είναι γκολτζής. Δεν αστειεύεται. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν ποδοσφαιριστή που να είναι «φονιάς». Είναι απαραίτητοι αυτοί οι παίκτες για μία ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός. Είναι πολύ καλό παιδί, είναι πολύ ήρεμος και είναι ό,τι πρέπει για αυτήν την ομάδα. Ελπίζω να πάρει τρόπαια με τον Ολυμπιακό.
Πηγή: www.fosonline.gr
The post Ο «τρομοκράτης» Τζιμπούρ μίλησε για πρόεδρο που τον ήθελε και κόουτς που τον «πολέμησε» – «Μην κατουράς τη σούπα που τρως» appeared first on Thema Sports.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Μαθητής Δημοτικού στη Λευκωσία χτύπησε καθηγητές - Ενήμερη και η Υπουργός
• ExxonMobil: Προγραμματίζει νέες γεωτρήσεις σε τεμάχια 5 και 10 αρχές 2025
• Δύσκολες ώρες για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας - Έφυγε από την ζωή ο πατέρας του
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις