ΚΥΠΡΟΣ: ‘Μεταφέρεται’ η Βουλή - Την ερχόμενη Τρίτη (19/05) θα γίνει η πρώτη Ολομέλεια

ΚΥΠΡΟΣ: ‘Μεταφέρεται’ η Βουλή - Την ερχόμενη Τρίτη (19/05) θα γίνει η πρώτη Ολομέλεια

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη αρχηγών, έγινε δεκτή με μεγάλη πλειοψηφία η εισήγηση του Προέδρου της Βουλής για μεταφορά μέρους των εργασιών του Σώματος στο Συνεδριακό. Θα αφορά στις εργασίες Ολομέλειας και συνεδριάσεων Επιτροπών.

Μετά και τις μεγάλες αντιδράσεις εκ μέρους των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, η Βουλή προχώρησε στη λύση του Συνεδριακού Κέντρου, ως λύση ανάγκης, καθώς τα μέτρα ασφαλείας απαιτούν μεγαλύτερο χώρο.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη(14/5) συνέρχεται η Ολομέλεια , στη Βουλή(στα πρότυπα των τελευταίων συνεδριάσεων) και λαμβάνει τη σχετική απόφαση.

Η πρώτη Ολομέλεια στο Συνεδριακό θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη(19/5).

Απο την ερχόμενη Τετάρτη(20/5) , θα μπορούν να αρχίσουν οι συνεδρίες Επιτροπών στο Συνεδριακό.

Οι συνεδρίες Ολομέλειας και Επιτροπών στο Συνεδριακό, θα ειναι κανονικές συνεδρίες και θα υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη.

Στο μεταξύ και αν καποια Επιτροπή κρίνει οτι υπάρχει μείζων λόγος άμεσης συνεδρίας με φυσική παρουσία πριν την Τεταρτη 20/5, μπορεί να συνεδριάσει σε μιά από τις τρείς αίθουσες της Βουλής που υπό όρους ενέκριναν οι αρχές, με πλήρη ευθύνη τήρησης των διαταγμάτων υγείας στον πρόεδρο εκάστης Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Απειλεί ευθέως την Κύπρο για τις συμφωνίες με την Αίγυπτο η Τουρκία

Απειλεί ευθέως την Κύπρο για τις συμφωνίες με την Αίγυπτο η Τουρκία

Ευθείες απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αφορμή τις συμφωνίες που υπογράφηκαν με την Αίγυπτο για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων εξαπέλυσε η Άγκυρα, με «πηγές» του Υπουργείου Άμυνας να προειδοποιούν ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλες τις εξουσίες που έχει ως εγγυήτρια δύναμη.

BEST OF TOTHEMAONLINE