Τμήμα Αυξημένης Φροντίδας δημιουργήθηκε στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, στη Λεμεσό, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τη θεραπεία τους ογκολογικοί ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΟΚ, το Τμήμα Αυξημένης Φροντίδας είναι εντελώς ανεξάρτητο από την υπόλοιπη κλινική και διαθέτει πέντε κλίνες εξοπλισμένες και εφοδιασμένες με αναπνευστήρες.
Το Τμήμα, προστίθεται, είναι έτοιμο να δεχτεί ογκολογικούς ασθενείς θετικούς στον κορωνοϊο, με στόχο να συνεχίσουν την απαραίτητη θεραπεία τους, ενώ σημειώνεται πως "αυτό προϋποθέτει όμως και την συνδρομή του Κράτους, ούτως ώστε μαζί με την ογκολογική μας ομάδα να τύχουν της απαραίτητης θεραπείας".
Η ανακοίνωση σημειώνει πως ο ιατρικός διευθυντής του ΓΟΚ, καθηγητής Νικόλαος Ζαμπούγλου, διαμήνυσε στον Υπουργό Υγείας ότι "πρόκειται για μια καινοτόμα πρωτοβουλία στην προσπάθεια της Κύπρου να κερδίσει την μάχη κατά του κορωνοϊού, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και στους καρκινοπαθείς".
Υπενθυμίζεται δε ότι έχουν πληγεί οι ογκολογικοί ασθενείς στην Ιταλία, επειδή όλη η προσοχή έπεσε σε ασθενείς με κορωνοϊό. Ως αποτέλεσμα, προστίθεται, επιδεινώθηκε η κατάσταση ανθρώπων, ενώ κάποιοι έχασαν τη μάχη για τη ζωή, επειδή δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν τις θεραπείες τους ή και να υποβληθούν σε αναγκαίες επεμβάσεις.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο προστασίας από τον κορωνοϊό, όλο το προσωπικό του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, υποβλήθηκε στο Test Covid-19 και όπως σημειώνεται, δεν υπάρχει θετικό κρούσμα τις τελευταίες τρεις μέρες.
Το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο υπογραμμίζει πως, από τη στιγμή που "ο ιός καραδοκεί και μπορεί ανά πάσα στιγμή να πλήξει οποιονδήποτε, έστω και αν λαμβάνουμε όσα μέτρα είναι ανθρωπίνως δυνατό", θα συνεχίζει να εξετάζει και να αξιολογεί καθημερινά την κατάσταση και να αναπροσαρμόζει αναλόγως το σχέδιο δράσης του.
Ήδη, προστίθεται, εφαρμόζονται διπλές, εναλλασσόμενες βάρδιες σε κάθε Τμήμα, με ομάδες πλήρως επανδρωμένες και εντελώς ανεξάρτητες η μία από την άλλη, ώστε αν τυχόν υπάρξει κρούσμα σε οποιαδήποτε από αυτές, να αποσύρεται αμέσως σε απομόνωση, να απολυμαίνεται ο χώρος και να αναλαμβάνει η άλλη ομάδα.
"Αν χρειαστεί να λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα, θα το κάνουμε. Αν χρειαστεί να υποβληθούμε πάλι όλοι σε εξέταση, θα γίνει και αυτό. Θα ενημερώνουμε ανοικτά και υπεύθυνα όλους τους ασθενείς και φίλους μας για κάθε εξέλιξη, όπως από τη πρώτη μέρα της λειτουργίας μας", προστίθεται στην ανακοίνωση του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου.
ΑΠΟ ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Δεν κάνουν πίσω οι γιατροί: Πώς απαντούν στο ενδεχόμενο για επ’ αόριστον απεργία - Δείτε βίντεο
• Ανάλυση: Οι επιπτώσεις των αλυσιδωτών απεργιών στην κυπριακή οικονομία – Οικονομολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις