Ποιος γνωρίζει κυρία Δημητρίου;

Ποιος γνωρίζει κυρία Δημητρίου;

Βρισκόμαστε στο παρά πέντε μιας πενταμερούς διάσκεψης για το κυπριακό, τυπικής ή άτυπης, δεν έχει σημασία η λέξη αλλά η ουσία, η οποία θα καθορίσει το μέλλον του τόπου μας, με την Τουρκία να βάζει στο τραπέζι τα δύο κράτη και με τον ΓΓ των ΗΕ να κάνει λόγο στην πρόσκλησή του προς τα μέρη, «σε αναζήτηση ενός κοινού πλαισίου για την πρόοδο του κυπριακού».

Μέχρι σήμερα βεβαίως ουδείς εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας πέραν της ΕΔΕΚ (η οποία θέτει ερωτήματα επί τούτου), φαίνεται να προβληματίζεται για το τι στο καλό θέλει να μας πει ο ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε γρίφους και τοποθετήσεις των ίσων αποστάσεων.

Από την άλλη, ακούμε δηλώσεις Αξιωματούχων, οι οποίοι αναφέρονται σε Ομοσπονδία, ο καθένας όπως την έχει στο δικό του μυαλό. Εκείνο δε, για το οποίο διερωτόμαστε, είναι κατά πόσο η δική μας πλευρά γνωρίζει τι θα πράξει η Τουρκία, στη Γενεύη. Ακούγοντας την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, να λέει «πως δεν γνωρίζει τι θα πει η Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», αυτό μας φοβίζει πολύ περισσότερο, για το αποτέλεσμα της άτυπης-τυπικής διάσκεψης. Μα είναι δυνατόν να μην βλέπουν οι πολιτικοί ταγοί, ποιες είναι οι επιδιώξεις της Άγκυρας σε σχέση με το κυπριακό;

ΕΓ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Το κράτος είναι οι πολίτες του - Είναι το κίνητρο και το κριτήριο κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος»

ΠτΔ: «Το κράτος είναι οι πολίτες του - Είναι το κίνητρο και το κριτήριο κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος»

Η Πολιτεία έχει χρέος και ελάχιστη υποχρέωση να στηρίζει τους εθελοντές και να αναδεικνύει την αξία του εθελοντισμού, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας σε εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE