Ποιος γνωρίζει κυρία Δημητρίου;

Ποιος γνωρίζει κυρία Δημητρίου;

Βρισκόμαστε στο παρά πέντε μιας πενταμερούς διάσκεψης για το κυπριακό, τυπικής ή άτυπης, δεν έχει σημασία η λέξη αλλά η ουσία, η οποία θα καθορίσει το μέλλον του τόπου μας, με την Τουρκία να βάζει στο τραπέζι τα δύο κράτη και με τον ΓΓ των ΗΕ να κάνει λόγο στην πρόσκλησή του προς τα μέρη, «σε αναζήτηση ενός κοινού πλαισίου για την πρόοδο του κυπριακού».

Μέχρι σήμερα βεβαίως ουδείς εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας πέραν της ΕΔΕΚ (η οποία θέτει ερωτήματα επί τούτου), φαίνεται να προβληματίζεται για το τι στο καλό θέλει να μας πει ο ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε γρίφους και τοποθετήσεις των ίσων αποστάσεων.

Από την άλλη, ακούμε δηλώσεις Αξιωματούχων, οι οποίοι αναφέρονται σε Ομοσπονδία, ο καθένας όπως την έχει στο δικό του μυαλό. Εκείνο δε, για το οποίο διερωτόμαστε, είναι κατά πόσο η δική μας πλευρά γνωρίζει τι θα πράξει η Τουρκία, στη Γενεύη. Ακούγοντας την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, να λέει «πως δεν γνωρίζει τι θα πει η Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», αυτό μας φοβίζει πολύ περισσότερο, για το αποτέλεσμα της άτυπης-τυπικής διάσκεψης. Μα είναι δυνατόν να μην βλέπουν οι πολιτικοί ταγοί, ποιες είναι οι επιδιώξεις της Άγκυρας σε σχέση με το κυπριακό;

ΕΓ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην Κύπρο σήμερα η Τζιόρτζια Μελόνι - Η ατζέντα της συζήτησης με ΠτΔ

Στην Κύπρο σήμερα η Τζιόρτζια Μελόνι - Η ατζέντα της συζήτησης με ΠτΔ

Την Κύπρο επισκέπτεται σήμερα η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, με στόχο την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων, με απτά παραδοτέα. Πρόκειται για την πρώτη διμερή επίσκεψη Ιταλού Πρωθυπουργού στη χώρα εδώ και 36 χρόνια και έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψής του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρώμη τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς και της ιστορικής επίσκεψης του Προέδρου Ματαρέλα στην Κύπρο, του πρώτου Ιταλού Προέδρου από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE