Η σύγκρουση σημειώθηκε σε διεθνή ύδατα, αλλά οι λεπτομέρειες για την ακριβή τοποθεσία, ώρα και την έκταση των ζημιών εξακολουθούν να είναι υπό εξέλιξη.
Οι αρχές έχουν κινητοποιήσει ομάδες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων της ακτοφυλακής και υπηρεσιών προστασίας του περιβάλλοντος, για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να περιορίσουν οποιαδήποτε πιθανή διαρροή πετρελαίου από το πετρελαιοφόρο. Οι πρώτες αναφορές υποδεικνύουν ότι μπορεί να υπάρχει κάποια ζημιά στα πλοία, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί θύματα μέχρι στιγμής.
Και τα δύο πλοία παρακολουθούνται και καταβάλλονται προσπάθειες για να διασφαλιστεί ότι η κατάσταση θα διαχειριστεί γρήγορα και με ασφάλεια, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω περιβαλλοντική ζημιά και να αποκατασταθεί η ναυσιπλοΐα στην πληγείσα περιοχή.
ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος