ΦΟΙΤΗ-TEXT

Κύπριος φοιτητής στην Αγγλία ζει σε εστία – φυλακή: «Για να φτάσω στο δωμάτιο πρέπει να χτυπήσω κάρτα σε 7 πόρτες».

Κύπριος φοιτητής στην Αγγλία ζει σε εστία – φυλακή: «Για να φτάσω στο δωμάτιο πρέπει να χτυπήσω κάρτα σε 7 πόρτες».

Απίστευτα πράγματα καταγγέλλει στο ThemaOnline, αναγνώστης, φοιτητής στην Αγγλία, ο οποίος διαμένει σε μια εστία – φυλακή όπως την χαρακτήρισε και μας περιγράφει τι πρέπει να κάνει προκειμένου να μπει στο σπίτι του αλλά και τις διαδικασίες για να φιλοξενήσει τον δεσμό και τους φίλους του.

Αυτούσιο το άρθρο που μας απέστειλε ο φοιτητής:

Φοιτητική ζωή σε μια εστία….. Φυλακή..

Βλέποντας τα άρθρα της σελίδας σας για το Λιντς και για το Λέστερ είπα πως και εγώ πρέπει να γράψω την εμπειρία μου για τη διαμονή μου σε μια εστία στην Κεντρική Αγγλία, μόνο που η δική μου εμπειρία δεν είναι καλή αλλά με δυσκολεύει καθημερινά.

Το άρθρο μου είναι για την εστία μου, εστία που δεν θα πω το όνομα για ευνόητους λόγους. Η συγκεκριμένη εστία έχει τόσο μεγάλη ασφάλεια και έλεγχο που είναι πιο εύκολο να μπεις σε στρατόπεδο της εθνικής φρουράς πάρα στην εστία. Για να καταλάβετέ μέχρι να φτάσω στο δωμάτιο μου πρέπει να χτυπήσω την κάρτα μου σε 7 πόρτες. Αρχικά, κτυπώ την κάρτα μου στην πρώτη πόρτα για να μπω στην εστία μετά, υπάρχει δεύτερη πόρτα σε απόσταση 2 μέτρων στην οποία ξανακτυπώ κάρτα. Κατά την διάρκεια που περνώ από την μια πόρτα στην άλλη οι securities ελέγχουν αν είμαι γνωστό προσώπω και αν έχω άλλον μαζί μου. Κάπου εδώ ξεκινούν τα προβλήματα… Για να μπορώ να φέρω επισκέπτη στην εστία θα πρέπει να τον κάνω εγγραφή και να τον εγκρίνει η ασφάλεια του κτηρίου αναλόγως του λόγου, εάν τον εγκρίνει θα πρέπει να τον συνοδεύσω όταν μπαίνει και όταν φεύγει καθώς δεν θα με αφήσουν να φύγω από το κτήριο εάν είναι μέσα ο επισκέπτης… Κάποτε έφερνα την φίλη μου την νύκτα, για να την φέρω την νύκτα έπρεπε το πρωί να την κάνω εγγραφή για να την εγκρίνουν ως την νύκτα. Εννοείτε πως για ευνόητους λόγους έγγραφα ‘For Studying’ δυστυχώς όμως η ασφάλεια του κτηρίου ξεκίνησε να κάνει ερωτήσεις γιατί αποκλείεται να ήταν ‘for studying’ τις ώρες που ερχόταν και έτσι δεν την έφερα ποτέ ξανά.

Κάποιαν άλλη φορά κάλεσα έναν φύλο από την Βόρεια Αγγλία να μείνει στην εστία, τον έκανα εγγραφή μια εβδομάδα πριν έρθει, έρχεται στην εστία 00 30, περιμένει μέχρι τι 2 00 για να βρει η ασφάλεια την έγκριση της διαμονής του… παρεμπίπτοντος κατά της 1 30του είπαν να φύγει γιατί δεν βρίσκαν την έγκριση. Ως αποτέλεσμα να τους φωνάζω, να φωνάζουν πίσω και να απειλούν πως θα με αναφέρουν ‘for verbal abuse’ (να είμασταν Κύπρο και θα μαθαίναν τι σημαίνει  verbal abuse). Επόμενη μέρα του έδωσα την κάρτα μου για να περάσει στη εστία, κατά την είσοδο του περνά η ασφάλεια μπροστά και φωνάζει ‘you are not a resident,you are the guy that arrived last night’ και πιάνει την κάρτα από τα χεριά του μέχρι να έρθω εγώ να την πιάσω…. Όταν φθάνω με προειδοποιούν πως θα με αναφέρουν γιατί δίνω πρόσβαση σε non-residents ενώ 3 μέρες πιο πριν ένας άλλος της ασφάλειας μου είπε ότι μπορώ να την δώσω σε εγκεκριμένους επισκέπτες!

Το συγκεκριμένο θέμα προκαλεί τεράστιο πρόβλημα γιατί εννοείται πως δεν μπορώ να κάνω κανένα πάρτι εντός της εστίας η να καλέσω φίλους για οποιοδήποτε λόγο, εν σαν να είμαι house detention σε ένα πύργο μονός μου.

Είπα πιο πάνω για 7 πόρτες αλλά δεν θέλω να πω για τις υπόλοιπες 4 γιατί είναι αχρείαστο, το θέμα είναι ότι η εστία είναι φυλακή!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top