ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ VIDEO: Καρέ καρέ η απόπειρα που σημειώθηκε στον Στρόβολο και η καταλυτική επέμβαση του πρώην αστυνομικού

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ VIDEO: Καρέ καρέ η απόπειρα που σημειώθηκε στον Στρόβολο και η καταλυτική επέμβαση του πρώην αστυνομικού

Οπτικό υλικό που είναι αρκούντως διαφωτιστικό για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε στις 24 Οκτωβρίου σε γραφείο εταιρείας στην περιοχή Κόκκινες στον Στρόβολο, εξασφάλισε το ThemaOnline.

Του Φάνη Μακρίδη

To VIDEO μέρος του οποίου παρουσιάζουμε στο παρόν δημοσίευμα, καταγράφει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο 44χρονος δράστης, περιφερόμενος φωνάζοντας και κραδαίνοντας ένα ιδιαίτερα αιχμηρό όργανα (κοπίδι).

Παρουσιάζει και την επέμβαση του 48χρονου πρώην αστυνομικού, Νίκου Νικολάου, ευρύτερα γνωστού ως «Νίκκολας», ο οποίος ακούγοντας τις φωνές και απειλές του 44χρονου μετέβη στο σημείο για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Στα πλάνα που αποκαλύπτουμε, φαίνονται και οι εικόνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Νικολάου στον λαιμό που –σύμφωνα με μαρτυρίες- επενέβη με αυτοθυσία για να γλυτώσει άλλους παρευρισκόμενους.

Οι εικόνες που έχουμε στη διάθεσή μας φανερώνουν ότι ο 44χρονος επιτέθηκε ακόμα και σε ένα άτομο που βρισκόταν τυχαία στο σημείο, ενώ καθίσταται ξεκάθαρο ότι συμπεριφερόταν έτσι παρά το γεγονός ότι στη σκηνή υπήρχαν και ανήλικοι.

«Και να σκεφτείς ότι λίγες ώρες προηγουμένως δήλωνε πόσο ικανοποιημένος είναι από τη δουλειά στην εταιρεία και μάλιστα ήταν φιλικός» μας ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, εκφράζοντας έκπληξη για τη μεταστροφή του δράστη στην συμπεριφορά του.

Πριν παρουσιάσουμε τα πλάνα για το επεισόδιο που προκάλεσε ο 44χρονος κατηγορούμενος (έχει καταχωρισθεί υπόθεση εναντίον του), να σημειώσουμε πως έχουμε αφαιρέσει σκηνές που παρουσιάζουν ανήλικους, τα πρόσωπα των παρευρισκομένων δεν διακρίνονται ξεκάθαρα, ενώ το VIDEO έτυχε επεξεργασίας στο σημείο που καταγράφει κάποιες στιγμές μετά τον τραυματισμό του «Νίκκολας» στον λαιμό.

Αναλυτικά:

• Ο δράστης είναι σε έξαλλη κατάσταση, φωνάζει και κρατά στο δεξί χέρι κοπίδι.
• Εκσφενδονίζει μια καρέκλα εξοργισμένος (0:03).
• Οι παρευρισκόμενοι είναι ήρεμοι. Δεν τον προκαλούν και προσπαθούν να τον ηρεμήσουν.
• Υπεύθυνος της εταιρείας προσπαθεί να τον καθησυχάσει και τον οδηγεί στο γραφείο (01:18).
• Τα πνεύματα φαίνεται να οξύνονται από τις αντιδράσεις τον παρευρισκόμενων και ο πρώην αστυνομικός σπεύδει να επέμβει (02:00).
• Ο Νικολάου βγαίνει τραυματίας, κρατώντας τον λαιμό. Έχει ακατάσχετη αιμορραγία. Παρευρισκόμενοι προσπαθούν να τον βοηθήσουν (02:35).

Ο Νικολάου αποσωληνώθηκε και εξήλθε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, μετά από αρκετές ημέρες.

Ο 48χρονος μας μίλησε για το περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλευόταν, δηλώνοντας με δυσκολία (σημ. δεν είναι ακόμη σε θέση να μιλήσει κανονικά): «Αν δεν ήμουν εκεί, πιστεύω θα υπήρχαν τέσσερις νεκροί».

Να σημειωθεί ότι το περιστατικό είχε σημειωθεί γύρω στις 18:00 το απόγευμα στον συνοικισμό Κόκκινες στον Στρόβολο σε γραφείο εταιρείας παροχής υπηρεσιών (μεταφορές κτλ.). Ο 44χρονος Αγγλοκύπριος, φερόμενος δράστης, είχε μεταβεί στο συγκεκριμένο χώρο κι απαίτησε χρήματα από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας για υπηρεσίες που πρόσφερε.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αλλά και τα όσα είχαν αναφερθεί από την Αστυνομία στο δικαστήριο στο πλαίσιο αιτήματός της για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης, φώναζε, κρατούσε χαρτοκόπτη και είχε απειλητικές διαθέσεις.

Στο σημείο βρισκόταν και ο Νικολάου, ο οποίος επενέβη για να αφοπλίσει τον 44χρονο. Το αποτέλεσμα ήταν ο τελευταίος να τραυματίσει σοβαρά τον Νικολάου στον λαιμό. Τραυματίστηκαν ακόμη τρία πρόσωπα, αλλά και ο δράστης, που τελικά αφοπλίστηκε.

Την περασμένη εβδομάδα έχει καταχωρισθεί υπόθεση απόπειρας φόνου σε βάρος του 44χρονου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top