Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών: Το τελευταίο αντίο στο ιδρυτικό στέλεχος που απεβίωσε

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών: Το τελευταίο αντίο στο ιδρυτικό στέλεχος που απεβίωσε

Με βαθύτατη θλίψη το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αποχαιρετά τον Στέλιο Κολοκασίδη

Είναι με βαθύτατη θλίψη που πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του συναγωνιστή Στέλιου Κολοκασίδη. Ο Στέλιος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και δημοτικός σύμβουλος Λευκωσίας του Κινήματος από το 1997 μέχρι και το 2016. Συνέβαλε καθοριστικά στην δημιουργία του Κυπριακού Οργανισμού Προτύπων και αργότερα υπηρέτησε ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Ποιότητας και του Κυπριακού Οργανισμού Σήμανσης Πολύτιμων Μετάλλων για δύο θητείες.

Ο Στέλιος Κολοκασίδης  αγαπούσε με πάθος την Λευκωσία, τόσο την εντός των τειχών πόλη στην οποία δραστηριοποιήθηκε εμπορικά για πάρα πολλά χρόνια, όσο και τις υπόλοιπες περιοχές της Λευκωσίας. Πάλευε με πάθος για την προστασία του περιβάλλοντος, την βελτίωση του δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, την προστασία των δέντρων και την προώθηση των δεντροφυτεύσεων και την δημιουργία πάρκων στον Δήμο Λευκωσίας. Επιπλέον, ήταν πρωτοπόρος στην προσπάθεια διαφύλαξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στην προσπάθεια εισαγωγής των αρχών της βιώσιμη κινητικότητας στους Πολεοδομικούς σχεδιασμούς της πρωτεύουσας και στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών σε πολλαπλά επίπεδα.

Εκφράζουμε τα βαθύτατα μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Η κηδεία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 3:30 μ.μ. στον Ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Στήνουν το τραπέζι για την πενταμερή: Με συγκεκριμένες προτάσεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στη Γενεύη - Είδε και απήλθε η Ντι Κάρλο

Στήνουν το τραπέζι για την πενταμερή: Με συγκεκριμένες προτάσεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στη Γενεύη - Είδε και απήλθε η Ντι Κάρλο

Υπό τον φόβο ενός αδιεξόδου, αλλά και των γνωστών θέσεων που αναμένεται να επαναλάβει η τουρκική πλευρά στην πενταμερή διάσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Μαρτίου στη Γενεύη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κατέθεσε ενώπιον της Αναπληρώτριας ΓΓ του ΟΗΕ Ρόζμαρι Ντι Κάρλο συγκεκριμένες ιδέες, οι οποίες πρώτο, θα υποβοηθήσουν τη διαδικασία κατά την πενταμερή διάσκεψη χωρίς να υπάρξει αδιέξοδο και δεύτερο, θα απομακρύνουν τον κίνδυνο, να μπει στο τραπέζι η θέση Τατάρ, για λύση δύο κρατών. Υποδεχόμενος την κα. Ντι Κάρλο το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε πως το status quo δεν μπορεί να αποτελέσει  τη λύση του κυπριακού και όσο περνάει ο καιρός, η κατάσταση επιδεινώνεται.

BEST OF TOTHEMAONLINE