Θρήνος για τον 22χρονο Ντανιέλ - Στο κεφάλι το μοιραίο χτύπημα από την πτώση πασσάλου - Δείτε φωτογραφία
Με μια τραγωδία σημαδεύτηκε το Πάσχα του 2025 αφού έχασε τη ζωή του, έπειτα από πτώση πασσάλου, ο 22χρονος Ντανιέλ Κρίστιαν Φρατιλέσκου.
Μπροστά σε μια παράξενη υπόθεση βρέθηκε το ουγγρικό δικαστήριο όταν Σύρος μετανάστης κίνησε αγωγή στο γραφείο της ουγγρικής κυβέρνησης για δυσφήμιση λόγω ενός ερωτηματολογίου.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Ahmed Hamed, που θεωρείται κάτοικος Κύπρου, ήταν ανάμεσα σε ένα γκρουπ μεταναστών, που κατά την μεταναστευτική κρίση του 2015, που πετροβόλησαν αστυνομικούς στα σύνορα με την Σερβία πριν εισέλθουν με τη βία στην Ουγγαρία, με αποτέλεσμα τελικά να συλληφθεί και καταδικαστεί σε 5 χρόνια φυλάκισης.
Το όλο ζήτημα προκλήθηκε όταν το 2017, το γραφείο του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, έστειλε ένα ερωτηματολόγιο για τη μετανάστευση σε νοικοκυριά στα οποία γινόταν αναφορά για την υπόθεση του Hamed και περιγραφόταν ως καταδικασθέντας.
Ο Hamed ισχυρίστηκε πως αυτό ήταν δυσφημιστικό καθώς η καταδίκη του δεν ήταν οριστική μέχρι το 2018, ωστόσο, ο δικαστής δήλωσε πως η υπόθεση και η αγωγή είναι αβάσιμη καθώς το όλο ζήτημα είχε πάρει αρκετή δημοσιότητα τον τότε καιρό.
Ο Σύρος μετανάστης αποφυλακίστηκε τον προηγούμενο μήνα και αναμένει την απέλαση του σε τρίτη χώρα, με τον ίδιο να θεωρείται ωστόσο κάτοικος Κύπρου.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις