«Ούτε αίθουσα διδασκαλίας, ούτε βιβλία» – Η ίδρυση της Γεωργικής Σχολής στην Κύπρο

«Ούτε αίθουσα διδασκαλίας, ούτε βιβλία» – Η ίδρυση της Γεωργικής Σχολής στην Κύπρο

Στην Κύπρο του 20ου αιώνα, οι Άγγλοι αποικιοκράτες προσπαθούσαν εμπράκτως να καλλιεργήσουν γεωργική συνείδηση, στα πλαίσια των έντονων προσπαθειών της κυβέρνησης για την προώθηση της γεωργίας έναντι της κτηνοτροφίας ως κύριο βιοποριστικό μέσω των Κυπρίων.


Της Μαρίας Χριστοδούλου

Για αυτόν τον λόγο προχώρησαν στην ίδρυση μιας πρωτότυπης σχολής, που άλλη δεν είχαν δει οι Κύπριοι με τον τίτλο «Γεωργική Σχολή». Μία Σχολή, στη φιλοσοφία της οποίας τα βιβλία και οι αίθουσες διδασκαλίας δεν είχαν καμία θέση.


Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πληροφορίες: Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Τατάρ κοντά στην περίοδο του Πάσχα- Ψάχνουν ημερομηνία

Πληροφορίες: Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Τατάρ κοντά στην περίοδο του Πάσχα- Ψάχνουν ημερομηνία

Ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Μενέλαος Μενελάου, και ο ειδικός αντιπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Γκιουνές Ονάρ, συνέχισαν σήμερα τη συζήτηση στο πλαίσιο που έθεσαν οι δύο ηγέτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, στη συνάντηση τους στις 2 Απριλίου, την πρώτη που είχαν μετά την άτυπη διευρυμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Μαρτίου στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE