ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: Ένταση και αντιπαράθεση ακόμη και με δημοσιογράφους- ΦΩΤΟ&VIDEO

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: Ένταση και αντιπαράθεση ακόμη και με δημοσιογράφους- ΦΩΤΟ&VIDEO

Εν μέσω τεταμένου κλίματος, έγινε η διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (12/11).

Δυο εκ διαμέτρου αντίθετες εικόνες ‘συγκρούονται’ από το πρωί της Δευτέρας στη Δερύνεια , με τη μια να δείχνει κόσμο να ανυπομονεί να επισκεφθεί μέσω του οδοφράγματος τα σπίτια τους και τις περιοχές που βρίσκονται υπό τουρκική κατοχή, ενώ από την άλλη, πολίτες και μέλη του ΕΛΑΜ τα οποία διαφωνούν στο άνοιγμα του.

 

Μπροστά στις κάμερες, πολίτες ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση, ακόμη και με δημοσιογράφους (Δείτε το βίντεο εδώ).

 

Ανάλογη η εικόνα και από στην κατεχόμενη περιοχή της Δερύνειας, με αρκετούς τουρκοκύπριους να βρίσκονται στον χώρο αναμένοντας τη διάνοιξη του οδοφράγματος, ενώ όπως είναι λογικό η διάνοιξη του οδοφράγματος απασχολεί τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ.

 

Πάντως, λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, άνοιξε και το οδόφραγμα Απλικίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΚΥΠΕ, με τις εργασίες όμως να μην έχουν ολοκληρωθεί, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών.

Στον χώρο του οδοφράγματος Δερύνειας, υπάρχουν μέλη της Αστυνομίας που παρακολουθούν την κατάσταση.

 

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις των διαταγμάτων για ανακλήσεις οχημάτων - Έκκληση Βαφεάδη για συνεργασία

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις των διαταγμάτων για ανακλήσεις οχημάτων - Έκκληση Βαφεάδη για συνεργασία

Με την έκδοση τη Δευτέρα των διαταγμάτων για ανακλήσεις οχημάτων αρχίζει μια πορεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε διαχρονικά, δήλωσε την Κυριακή το βράδυ ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, καλώντας τους πολίτες και όλους τους εμπλεκόμενους σε συνεργασία για εφαρμογή τους. Τα διατάγματα θα ανακοινωθούν στις 12 το μεσημέρι.

BEST OF TOTHEMAONLINE