ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Στο πλευρό των εκπαιδευτικών και η ΔΕΟΚ

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Στο πλευρό των εκπαιδευτικών και η ΔΕΟΚ

Η ΔΕΟΚ σε σημερινή της ανακοίνωση, εκφράζει την αλληλεγγύη της και στηρίζει «τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών οργανώσεων για απόσυρση των μέτρων που η κυβέρνηση αποφάσισε και επιχειρεί να επιβάλει μονομερώς χωρίς κοινωνικό διάλογο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα χρειάζεται βαθιές τομές και άμεση ουσιαστική μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες και ένα ανοιχτό δημοκρατικό σχολείο, το οποίο θα παρέχει σύγχρονες γνώσεις, τεχνολογική κατάρτιση και θα καλλιεργεί ελεύθερους και συνειδητοποιημένους πολίτες.

«Αποσπασματικά μέτρα που επικεντρώνονται μονοδιάστατα σε συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα αποπροσανατολίζουν από την ουσία των προβλημάτων που ταλανίζουν την δημόσια εκπαίδευση προκαλούν αχρείαστη ένταση και οδηγούν σε νέα αδιέξοδα», αναφέρει η ΔΕΟΚ.

«Για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων του εκπαιδευτικού μας συστήματος απαιτείται διευρυμένος κοινωνικός διάλογος με την συμμετοχή των οργανωμένων κοινωνικών φορέων των κομμάτων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Είναι καιρός ο πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου παιδείας και οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων να συζητήσουν με αλληλοσεβασμό και στη βάση θεσμοθετημένων διαδικασιών τα εργασιακά και συνδικαλιστικά ζητήματα που τους απασχολούν» αναφέρεται.

Η ΔΕΟΚ ανακοινώνει ότι θα δώσει το παρών της στην απογευματινή εκδήλωση των εκπαιδευτικών οργανώσεων έξω από το Προεδρικό για να υπογραμμίσει την ανάγκη κοινωνικού διαλόγου για την προώθηση μιας ριζικής μεταρρύθμισης στην εκπαίδευση αντάξιας των προσδοκιών της κοινωνίας και των εργαζομένων.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Ήταν Απρίλιος του 2021 όταν ο ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συγκάλεσε για πρώτη φορά μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά, άτυπη διάσκεψη για το κυπριακό. Συγκεκριμένα, στις 27 και 29 Απριλίου, έγινε ένα κρίσιμο βήμα στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, με τη συμμετοχή των δύο πλευρών, ε/κ και τ/κ, της Ελλάδας και της Τουρκίας, με έναν και μοναδικό στόχο: Να εξεταστεί η δυνατότητα εύρεσης κοινού εδάφους, για τη συνέχιση του διαλόγου.  

BEST OF TOTHEMAONLINE