Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», ύστερα από συνεννόηση και με την σύμφωνη γνώμη του Γενικού Ελεγκτή, αποφασίστηκε ότι θα υπάρχει στον προϋπολογισμό του 2019 του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης επιπρόσθετο κονδύλι που θα αφορά τι κάμερες, ως επιπρόσθετο έργο.
Ωστόσο, ο ιδιώτης επενδυτής θα χρηματοδοτήσει το έργο και θα χειρίζεται το σύστημα, θα επιδίδει τις κλήσεις και θα εισπράττει τα πρόστιμα, αλλά τα ποσά που θα προέρχονται από τους παραβάτες θα καταλήγουν στο δημόσιο ταμείο.
Η Κυβέρνηση θα πληρώνει ένα συγκεκριμένο ποσό κάθε έτος στον ιδιώτη και σε 5 συν 2 χρόνια οι κάμερες θ’ ανήκουν στο κράτος και θα μείνει μόνο η διαχείριση του συστήματος στον ιδιώτη.
Ενόψει αυτής της εξέλιξης αναμένονται οι πρώτες κάμερες στους δρόμους περί τα τέλη του 2019, ενώ με τους αρχικούς σχεδιασμούς αυτό υπολογιζόταν να γίνει το 2020.
Συνολικά θα εγκατασταθούν 110 κάμερες, εκ των οποίων οι 20 κινητές οι οποίες είτε θα τοποθετούνται σε διάφορα σημεία στα οποία συμβαίνουν συχνά τροχαία δυστυχήματα, ή θα είναι φορητές και θα τοποθετούνται σε αστυνομικά οχήματα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.