Ισημερινός: Τουλάχιστον ένας τραυματίας και ζημιές σε κτίρια από τον σεισμό των 6,3 βαθμών

Ισημερινός: Τουλάχιστον ένας τραυματίας και ζημιές σε κτίρια από τον σεισμό των 6,3 βαθμών

Μια σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών έπληξε σήμερα την παράκτια επαρχία Εσμεράλδας, που βρίσκεται στον βορειοδυτικό Ισημερινό, κοντά στα σύνορα με την Κολομβία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος, να υποστούν ζημιές κτίρια και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις να διακόψουν για λίγο τη λειτουργία τους.

Ο σεισμός είχε βάθος 35 χιλιομέτρων και σημειώθηκε γύρω στις 06.45 τοπική ώρα (14.45 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στο κεφάλι και τρεις κατοικίες υπέστησαν ζημιές, ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης των Κινδύνων (SNGR) στο κανάλι της στο Whatsapp. Καταστροφές καταγράφηκαν και σε τουλάχιστον επτά δημόσια κτίρια, ενώ τοίχοι κατέρρευσαν. Επιπλέον, σημειώθηκαν και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.