Ερωτηματικά κατά πόσο έγινε κλήρωση σε συγκεκριμένες περιπτώσεις εξέτασης για απόκτηση κανονικής άδειας οδήγησης εγείρει ο Γενικός Ελεγκτής στην ειδική έκθεση του για το Τμήμα Οδικών Μεταφορών για το έτος 2016.
Όπως σημειώνεται στην έκθεση, από τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε εξεταστικό κέντρο της Λευκωσίας διαπιστώθηκαν πως στο ημερήσιο πρόγραμμα εξετάσεων παρουσιάζει τον ίδιο εξεταστή να διενεργεί δύο ή τρεις εξετάσεις την ίδια ώρα.
Συγκεκριμένα, από τον έλεγχο παρατηρήθηκε ότι σε διάφορες περιπτώσεις το ημερήσιο πρόγραμμα εξετάσεων παρουσιάζει τον ίδιο εξεταστή να διενεργεί δύο ή τρεις εξετάσεις την ίδια ώρα, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά κατά πόσο έγινε κλήρωση στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά και κατά πόσο τηρήθηκαν οι πρόνοιες των περί άδειας οδήγησης κανονισμών του 2004, οι οποίοι καθορίζουν το περιεχόμενο της θεωρητικής εξέτασης, το περιεχόμενο της πρακτικής εξέτασης και την ελάχιστη χρονική διάρκεια της πρακτικής εξέτασης (25 λεπτά για τις κατηγορίες Α, Α1, Α2, Β)
Στην έκθεση γίνεται αναφορά πως για την επιλογή του εξεταστή που θα διενεργήσει την εξέταση του μαθητευόμενου οδηγού διενεργείται κλήρωση. Τα ονόματα των εξεταστών μπαίνουν σε κληρωτίδα από τον υπεύθυνο κλήρωσης, όπως σημειώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΥΠΡΟΣ: Παρέδιδε μαθήματα οδήγησης χωρίς άδεια εκπαίδευσης
Ο υποψήφιος οδηγός επιλέγει μια από τις μπαλίτσες, η οποία ανοίγεται στην παρουσία του και διαφαίνεται το όνομα του εξεταστή. Ακολούθως o υποψήφιος οδηγός υπογράφει στο έντυπο ημερήσιας κατάστασης εξεταζομένων για σκοπούς πιστοποίησης της παρουσίας του.
Η εισήγηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι όπως η κλήρωση για την επιλογή εξεταστή σε όλα τα εξεταστικά κέντρα γίνεται μέσω του μηχανογραφικού συστήματος για να διασφαλίζεται η τυχαία και αμερόληπτη επιλογή εξεταστή για κάθε εξέταση μαθητευόμενου οδηγού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΥΠΡΟΣ: Έκαναν μαθήματα οδήγησης σε νεαρούς ενώ τους «τσάκωσαν» να οδηγούν μεθυσμένοι
Ο Διευθυντής του Τμήματος ενημέρωσε την Ελεγκτική, ότι το θέμα της ηλεκτρονικής κλήρωσης έχει εξεταστεί από το Τμήμα και διαφάνηκε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί πρώτο δεν υπάρχει επαρκής στελέχωση των γραφείων εξεταστών οδηγών και δεύτερο επειδή, το ηλεκτρονικό σύστημα κλήρωσης χρειάζεται επιπλέον διασύνδεση με άλλες διαδικασίες του μηχανογραφικού συστήματος για να είναι αποτελεσματικό και προς το παρόν δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης γιατί προηγούνται άλλες αλλαγές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις