Το ζήτημα φέρνει στο φως η Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, για το έτος 2016.
Όπως αναφέρεται στην Έκθεση, εκδόθηκαν άδειες εξάσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή οδηγών σε τρία πρόσωπα, τα οποία είχαν προηγουμένως καταδικαστεί, καθώς εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Χωρίς να έχουν περάσει τρία χρόνια από την ημερομηνία των καταδίκων τους, τους εκδόθηκε η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, σε αντίθεση με τους ισχύοντες κανονισμούς, όπως αναφέρει η Έκθεση.
Παράλληλα αναφέρεται πως οι εν λόγω εκπαιδευτές, υπέβαλαν και πιστοποιητικό καλού χαρακτήρα από την Αστυνομία, μαζί με την αίτησή τους.
Πέραν τούτου, σε μια εκ των τριών περιπτώσεων, ο τότε «Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε εγγράφως από τον Αρχηγό Αστυνομίας την κατ’ εξαίρεση έκδοση πιστοποιητικού καλού ηθικού χαρακτήρα παρόλο που δεν είχε παρέλθει η περίοδος των τριών ετών από την καταδίκη του εκπαιδευτή οδηγών για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνευματωδών ποτών».