ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Καταζητούνται και στην Ελλάδα οι ύποπτοι για τις πέντε ληστείες σε τραπεζικά ιδρύματα -Είχαν απελαθεί -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Καταζητούνται και στην Ελλάδα οι ύποπτοι για τις πέντε ληστείες σε τραπεζικά ιδρύματα -Είχαν απελαθεί -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Βρήκαν το κόλπο με τα Κατεχόμενα, πέρασαν στις Ελεύθερες περιοχές, λήστεψαν τραπεζικά ιδρύματα και τώρα είναι άφαντοι.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Σε κινητοποίηση για τον άμεσο εντοπισμό των δυο υπόπτων που εμπλέκονται στην ληστεία που σημειώθηκε στο Τραπεζικό Ίδρυμα της ΣΠΕ Αγίου Αθανάσιου που σημειώθηκε στις 6 Μαρτίου του 2018,  βρίσκεται η Αστυνομία Κύπρου.

Αστυνομική πηγή, μιλώντας στο ThemaOnline αναφέρει πως τα τεκμήρια, οι μαρτυρίες και οι εντατικές έρευνες οδήγησαν τους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού στους δυο υπόπτους ηλικίας 34 και 33 χρονών, αντίστοιχα. Πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται και στις πέντε ληστείες που διαπράχθηκαν στα Τραπεζικά Ιδρύματα των ΣΠΕ.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, εκδοθήκαν εντάλματα σύλληψης εναντίον του Χάρη Σαρίδη 34 χρόνων και του Χαράλαμπου Καλογεριδη 33 χρόνων σε ό,τι αφορά την ληστεία της ΣΠΕ Αγίου Αθανασίου.

Όπως μας επισημάνθηκε, οι δυο ύποπτοι βρίσκονταν και στο παρελθόν στην Κύπρο και μετά από διάπραξη διαφόρων αδικημάτων, απελάθηκαν από το νησί μας. Φαίνεται, όμως, πως επέστρεψαν πρόσφατα στην βρίσκοντας δίοδο από τα Κατεχόμενα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η Ελληνική Αστυνομία αναζητεί, επίσης, τους δυο υπόπτους για παρόμοιας φύσης αδικήματα.

Εναντίον των Χάρη Σαρίδη 34 χρόνων και του Χαράλαμπου Καλογερίδη 33 χρόνων, διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ένοπλης ληστείας, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, κλοπής μοτοσικλέτας και κλοπής αυτοκινήτου, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 24/12/2017 και 7/3/2018 στη Λεμεσό.

Πάντως ο τρόπος δράσης και διαφυγής και στις πέντες ληστείες που διαπράχθηκαν στα Τραπεζικά Ιδρύματα των ΣΠΕ της Λεμεσού από τον Αύγουστο του 2017 μέχρι πρόσφατα, είναι πανομοιότυπος.

Οι δράστες και στις πέντες ληστείες,  φρόντισαν προηγουμένως να κλέψουν οχήματα για να μετάβουν στον χώρο και ακολούθως αφού εγκαταλείψουν το πρώτο μεταφορικό μέσο, χρησιμοποιούσαν άλλο κλοπιμαίο όχημα το οποίο εντοπίζεται μετά από ώρες καμένο.

Σημειώνεται πως στις δυο τελευταίες ληστείες οι δράστες αλλάξαν πλάνο δράσης, βρίσκοντας εύκολη πρόσβαση εντός του καταστήματος, από τις πλαϊνές εισόδους των ΣΠΕ, χρησιμοποιώντας βαριοπούλα αφού πλέον τοποθετήθηκαν πόρτες ασφαλείας στις εισόδους.

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top