'Έπεσε' ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, η υπόθεση που αφορούσε τον θάνατο του Φειδία Κανάρη, αφού δεν παρουσιάστηκε επαρκής μαρτυρία ούτως ώστε να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία πρόκληση θανάτου εξ αμελείας.
Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν το βράδυ της 3ης Μαΐου του 2012, στη λεωφόρο Χρυσορογιατίσσης στην κοινότητα Αμαργέτη, ωστόσο τα γεγονότα επανέρχονται στην επικαιρότητα λόγω της δικαστικής διαδικασίας που φαίνεται πως έριξε αυλαία, χωρίς να τιμωρηθεί κανείς για τον θάνατο του 75χρονου τότε Φειδία.
Σύμφωνα με τα αδικήματα, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση, εκείνο το βράδυ επιτέθηκε εναντίον του Φειδία Κανάρη και ακολούθως προέβηκε σε αλόγιστη, απερίσκεπτη ή επικίνδυνη πράξη που δεν ανάγεται σε υπαίτια αμέλεια όταν οδηγώντας το όχημα του, χωρίς πρόθεση, επέφερε το θάνατο του εν λόγω προσώπου.
Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστηρίου σύμφωνα με τον ’Φιλελεύθερο’, ο κατηγορούμενος και το θύμα είχαν διαφορές και εκείνο το βράδυ συναντήθηκαν. Ο κατηγορούμενος ήταν εντός του αυτοκινήτου του και το θύμα εκτός και έβαλε το χέρι του στο τιμόνι.
Στην απόφαση του Δικαστηρίου σημειώνεται επίσης ότι «ο κατηγορούμενος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο όχημά του και ήλθε σε φυσική επαφή με τον αποβιώσαντα προσπαθώντας να τον απομακρύνει από το όχημά του. Όπως προκύπτει από το αποδεκτό μαρτυρικό υλικό, ο κατηγορούμενος άρπαξε το χέρι του αποβιώσαντα και τον έσπρωξε αναπτύσσοντας παράλληλα ταχύτητα στην προσπάθεια του να τον απωθήσει και καταφέρει να εγκαταλείψει το χώρο».
Στην συνέχεια το θύμα χτυπήθηκε από άλλο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε γυναίκα.
Το κρίσιμο ερώτημα ήταν το κατά πόσο η ενέργεια του κατηγορούμενου, που δεν συνιστούσε καν επίθεση, εν τη έννοια του νόμου, μπορούσε να συνδεθεί με τα όσα τραγικά ακολούθησαν.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Δικαστηρίου, η εν λόγω γυναίκα «πρόσεξε ένα μαύρο "πράγμα" να πετάγεται ξαφνικά μπροστά από το όχημά της και ταυτόχρονα να ακούει ένα μεγάλο θόρυβο. Αν θεωρηθεί ότι το μαύρο "πράγμα" που επικαλείται η συγκεκριμένη μάρτυρας είχε πεταχτεί σε ευθεία μπροστά από το όχημά της και το χτύπησε ήταν ο αποβιώσαντας, τότε για να συνδέεται ο κατηγορούμενος πρέπει το πέταγμα να προήλθε εκείνη τη στιγμή από την προαναφερόμενη συμπεριφορά του».
Κρίθηκε πως δεν υπήρχε μαρτυρία που να συνδέει το περιστατικό στο οποίο συμμετείχε ο κατηγορούμενος και τα μοιραία γεγονότα που ακολούθησαν.
Αθωώνοντας τον κατηγορούμενο το Δικαστήριο σημείωσε ότι: «δεν μπορεί να εξαχθεί με ασφάλεια ότι η προαναφερόμενη συμπεριφορά του κατηγορουμένου επέφερε το θάνατο του αποβιώσαντα. Ο συνδετικός κρίκος της αλυσίδας των γεγονότων που θα δικαιολογούσαν την εκδοχή της κατηγορούσας αρχής παρουσιάζει ρήγμα ανεπανόρθωτης μορφής. Συνεπώς προκύπτει ότι δεν πληρούνται σωρευτικά τα απαιτούμενα συστατικά στοιχεία του αδικήματος της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας. Έχοντας υπόψη το αποδεκτό μαρτυρικό υλικό καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος του αποβιώσαντα δεν είναι σαφείς και διευκρινισμένες».
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Με κίτρινη προειδοποίηση, καταιγίδες και χαλάζι ο καιρός - Τι μας επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα
• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές
• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις