ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πατέρας Έφης Ηροδότου: Ήξερε η Αστυνομία ότι φύγαμε για Αθήνα! «Φοβηθήκαμε για τη ζωή της επειδή συνέβαιναν διάφορα…» Όλα όσα ειπώθηκαν στο Δικαστήριο

Πατέρας Έφης Ηροδότου: Ήξερε η Αστυνομία ότι φύγαμε για Αθήνα! «Φοβηθήκαμε για τη ζωή της επειδή συνέβαιναν διάφορα…» Όλα όσα ειπώθηκαν στο Δικαστήριο

Δεν παραδέχθηκαν τις πέντε κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον τους ο Ηρόδοτος Ηροδότου και Νίτσα Ηροδότου. Ο εκ των δικηγόρων τους Χρίστος Τριανταφυλλίδης έφερε ένσταση στην κράτηση τους μέχρι την επόμενη δικάσιμο και μετά από ακροαματική διαδικασία, κατά την οποία έδωσαν μαρτυρία δύο ανακριτές και ο κ. Ηροδότου το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε την κράτηση τους μέχρι αύριο (Τετάρτη 25/1) στις 13.30 για να ανακοινώσει την απόφαση αν θα μείνουν υπό κράτηση μέχρι την επόμενη δικάσιμο.

Διαβάστε επίσης: H φωτογραφία της Έφης Ηροδότου από γιορτή του κατηχητικού στην οποία συμμετείχε τον Ιούνιο του 2016

Το ζεύγος Ηροδότου είναι αντιμέτωπο με πέντε κατηγορίες , αυτές της ψευδορκίας, ότι παρακίνησαν σε ψευδορκία τον Σέρβο Κόραν Βόντιτς, στον οποίο υποσχέθηκαν να εργοδοτήσουν, την πλαστογράφηση πιστοποιητικού ειδικότητας σε ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου στον Βόντιτς, ότι έθεσαν σε κυκλοφορία πλαστό έγγραφο και για παραπλάνηση του Δικαστηρίου.

Οι δύο κατηγορούμενοι όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο Ηρακλής Πιτσιλλής Αστυνομικός του ΤΑΕ Αρχηγείου συνελήφθησαν στις 23 Ιανουαρίου με κυπριακό ένταλμα σύλληψης. Ανέφερε ότι οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στην Αθήνα στις 8 Ιανουαρίου 2017 μετά από πληροφορία που δόθηκε στην Ιντερπόλ Λευκωσίας και διαβιβάστηκε στην ελληνική αστυνομία.

Εναντίον των δύο, ανέφερε, εκδόθηκαν στις 9 Ιουνίου 2011 κυπριακά εντάλματα σύλληψης και στις 24 Ιουνίου 2011 ευρωπαϊκά εντάλματα.

Ο δεύτερος μάρτυρας που κάλεσε η κατηγορούσα αρχή, για να πείσει προς την ορθότητα του αιτήματος οι δύο να μείνουν υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ήταν ο ανακριτής Ιωάννης Γεωργίου. Ο κ. Γεωργίου είπε στο Δικαστήριο ότι το Φεβρουαρίου του 2015, συγγενικό πρόσωπο του ζεύγους, μέσω φίλου του λογιστή ζήτησε να συναντηθεί με τον ίδιο.
 

Οταν του ζητήθηκε να κατονομάσει τον λογιστή είπε πως αυτός είναι ο Μιχαηλίδης στη Λεμεσό και πως το συγγενικό πρόσωπο των κατηγορουμένων ήταν κάποιος Κανάκης, με τον οποίο συναντήθηκε στο γραφείο του λογιστή. Ανέφερε ότι ο Κανάκης είπε στον ίδιο ότι το κατηγορούμενοι ήθελαν να έρθουν στην Κύπρο και να τελειώσει το θέμα, νοουμένου ότι δεν έμεναν υπό κράτηση και θα προστατεύονταν για προπηλακισμούς.

Ανέφερε πως έδωσε διαβεβαιώσεις ότι η Αστυνομία θα τους προστάτευε από προπηλακισμούς, αλλά για το θέμα της κράτησης έπρεπε να πάρει διευκρινίσεις από τη Νομική Υπηρεσία. Πρόσθεσε πως ήρθε σε επαφή με τη Νομική Υπηρεσία, η οποία ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα μη κράτησης λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων και το θέμα έμεινε εκεί.

Ο ανακριτής ανέφερε επίσης στο Δικαστήριο ότι λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψη των κατηγορουμένων στην Αθήνα η Εισαγγελέας Ελενα Κλεόπα ζήτησε να ενημερωθεί για τις κατηγορίες για τις οποίες καταζητούνταν οι κατηγορούμενοι επειδή ο δικηγόρος τους Χρίστος Τριανταφυλλίδης με επιστολή του ζητούσε να ενημερωθεί για τις κατηγορίες και κατά πόσο θα τεθούν υπό κράτηση εφόσον επέστρεφαν στην Κύπρο.

Είπε περαιτέρω πως με βάση την ενημέρωση της οποίας έτυχε η Εισαγγελέας είχε πληροφορήσει τον κ. Τριανταφυλλίδη ότι δεν τίθεται θέμα να μην ζητήσει την κράτηση τους.

Αντεξεταζέμενος από τον κ. Τριανταφυλλίδη ο ανακριτής είπε ότι με την εισαγγελέα επικοινώνησε δύο φορές, μία πριν και μια μετά τη σύλληψη.

Ανέφερε ακόμα ότι στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του λογιστή αποκόμισε την εντύπωση ότι οι κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι υπήρχαν εντάλματα εναντίον τους.

Είπε ακόμα πως η αντίληψη που του δημιουργήθηκε είναι ότι ήταν ειλικρινείς ότι ήθελαν να επιστρέψουν.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης κάλεσε τον κατηγορούμενο Ηρόδοτο Ηροδότου να δώσει μαρτυρία, ο οποίος ανέφερε ότι πήρε τη σύζυγο και την κόρη του και έφυγαν από την Κύπρο μετά το τέλος της δίκης για το τροχαίο, στο οποίο είχε εμπλακεί η κόρη τους Εφη.

Φοβηθήκαμε για τη ζωή της επειδή συνέβαιναν διάφορα και λόγω της ψυχολογίας της, συνέχισε αναφέροντας ότι ήταν σε γνώση της Αστυνομίας, ότι έφυγαν στην Αθήνα.

Είπε πως διέμεναν στη Νέα Ιωνία, όπου ζούσαν κανονικά στο φως του ήλιου ψώνιζαν και πλήρωναν λογαριασμούς.

Πάντα κατά την εξέταση του από τον κ. Τριανταφυλλίδη, ο κ. Ηροδότου ανέφερε ότι τον “Απρίλιο του 2011, ακούσαμε από τον τότε δικηγόρο μας, ότι έπρεπε να δώσουμε καταθέσεις και ήρθαμε οι δύο. Πρόσθεσε ότι η Εφη δεν ήρθε λόγω σπουδών και ενημερώσαμε τις αρχές πως όταν μπορέσει θα έρθει.

Είπε ακόμα πως τον Απρίλη του 2011 ζήτησε πιστοποιητικό λευκού ποινικού μητρώου για να μπορέσει η Έφη να εγγραφεί σε Πανεπιστήμιο.

Είπε ακόμα ότι το Σεπτέμβρη του 2016 ακούσαμε κάποια πράγματα και επικοινωνήσαμε με τον κ. Τριανταφυλλίδη. Πρόσθεσε ότι αυτός με τη σύζυγό του, συνελήφθησαν ενώ ήταν στην εκκλησία από τρεις αστυνομικούς με τους οποίους πήγαν στο φιλικό σπίτι στο οποίο βρισκόταν η κόρη του την πήρανε και πήγαν όλοι στη ΓΑΔΑ.

Ρωτήσαμε τους αστυνομικούς, ανέφερε για τους λόγους της σύλληψης και απάντησαν ότι από την Κύπρο μας έστειλαν να σας συλλάβουμε, αλλά δεν ξέρουμε τους λόγους.

Ο κ. Ηροδότου είπε πως αναμέναμε απάντηση από τον δικηγόρο μας την Πέμπτη για το πως θα ενεργήσουμε και συλληφθήκαμε την Κυριακή. Πρόσθεσε ότι δεν φέραμε ένσταση να επιστρέψουμε στην Κύπρο.

Είπε επίσης ότι στην Αθήνα διέμεναν τέσσερις στο ίδιο διαμέρισμα, η μητέρα της γυναίκας, ο ίδιος και η κόρη τους που τέλειωσε το Πανεπιστήμιο και πήρε το πτυχίο της.

Ο κ. Ηροδότου κατέθεσε βεβαίωση για ΑΦΜ και ΑΜΚΑ της Εφης, που εργαζόταν στους παιδικούς σταθμούς της Νέας Ιωνίας και συνάμα πρόσφερε εθελοντικά στην Εκκλησία την οποία είχαμε συλληφθεί, όπως είπε ο πατέρας.

Θέλαμε να έρθουμε στην Κύπρο και εμείς και η κόρη μας να τελειώσουμε με τις δίκες γιατί έχουμε πεθάνει, ανέφερε και πρόσθεσε πως όταν τελειώσουν οι δίκες πιθανόν το κλίμα να μην μας σηκώνει και να θέλουμε και πάλι να φύγουμε. Ανέφερε επίσης ότι ο γιος του Ανδρέας είναι νυμφευμένος με δύο παιδιά 5 και 3. Είπε επίσης πως είχε μεταφέρει νόμιμα το αυτοκίνητο του στην Κύπρο το οποίο και νόμιμα επέστρεψε στην Κύπρο.

Κατά την αντεξέταση του από τη Δικηγόρο της Δημοκρατίας, ο κ. Ηροδότου επανέλαβε ότι μετά τη δίκη φοβηθήκαμε για τη ζωή της κόρης μας, πήρα τη σύνταξη μου και φύγαμε, για να μπορέσει να πάρει το πτυχίο της και να φτιάξει τη ζωή της.

Ανέφερε ότι δεν γνώριζε ότι η κόρη τους ήταν καταζητούμενη, προσθέτοντας πως θα πρέπει να ήταν πολύ αφελής αν την έκρυβε να την αφήνει να πηγαίνει σε σεμινάρια και σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

“Δεν γνωρίζαμε, το μάθαμε όταν μιλήσαμε με τον κ. Τριανταφυλλίδη", ανέφερε ενώ ερωτηθείς για την επιστολή της 12ης Ιουλίου του 2012 από το δικηγορικό γραφείο Γιαννάκης Θωμά και Συνεργάτες προς τη Γενική Εισαγγελία, είπε ότι πιθανόν στο συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο να αποτάθηκαν τα αδέλφια του ή ο γιος του. Είχαμε διακόψει με τον Κονναρή και προσπαθούσαν να βρουν δικηγόρο, είχαμε εξουσιοδοτήσει τον γιο μας για όλες τις υποθέσεις μας πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο ένιωσαν την ανάγκη να διευκρινίσουν κατά πόσο εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης και με επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα, ο δικηγόρος του ζήτησε να ακυρωθούν τα εντάλματα και να αποσυρθούν οι κατηγορίες για τους δύο, είπε ότι "από κάπου έμαθα ότι καταζητούν την κόρη μας. Μετά που άκουσα για την κόρη μου, αντιλήφθηκα ότι θα έβγαζαν ένταλμα και για σκύλο για αυτό ρώτησα και για εμάς", συμπλήρωσε.

Στην παρατήρηση ότι δεν έκαναν κάποια ενέργεια να επιστρέψουν από την ημέρα που ενημερώθηκαν, από τον κ. Τριανταφυλίδη για τα εντάλματα είπε και πως η επιστολή του δικηγόρου τους προς τον Εισαγγελέα μιλά για τερματισμό των διώξεων, και πως ανέμενε εντολή από τον δικηγόρο του “για να έρθουν κάτω”.

Η Δικηγόρος της Δημοκρατίας υπέβαλε ότι όχι μόνο γνώριζαν και δεν παρουσιάστηκαν, αλλά προσπαθούσαν να γίνει συμφωνία, επειδή πρόθεση δεν ήταν να δικαστούν αλλά να απαλλαγούν.

Ο κ. Ηροδότου είπε ότι το σπίτι στο οποίο διέμεναν ήταν νοικιασμένο από συγγενή τους που βρισκόταν στην Κύπρο, τον Παντελή Ηροδότου και "το πληρώναμε εμείς επειδή δεν είχαμε ΑΦΜ για να ενοικιάσουμε". Ανέφερε ότι δεν εργαζόταν επειδή ήταν συνταξιούχος και ότι διαβιούσαν και με ένα μέρος της σύνταξης της πεθεράς του, η οποία επίσης επέστρεψε στην Κύπρο.

Αγορεύοντας η δικηγόρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τη σοβαρότητα των κατηγοριών εκ των οποίων οι 1 και 5 επιφέρουν ποινές φυλάκισης μέχρι 7 έτη και οι υπόλοιπες μέχρι 3 έτη και είπε πως η τάση για φυγοδικία είναι εμφανής για αυτό και πρέπει να διαταχθεί η κράτηση τους.

Κατά την αγόρευση του, ο κ. Τριανταφυλλίδης είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση μετά από όλη αυτή την υπόθεση να φύγουν. Πρόσθεσε πως στην απόφαση για τον Κόνναρη η κατηγορούσα αρχή παρουσίασε την ίδια μαρτυρία και στη δίκη οι μάρτυρες αξιολογήθηκαν και βγήκαν ψεύτες και τώρα με την ίδια μαρτυρία η εισαγγελία επιχειρεί να θα δικάσει το ζεύγος Ηροδότου όταν ο άλλος με τον οποίο φέρονται να συνωμότησαν αθωώθηκε.

Τέλος ο κ. Τρινταφυλλίδης είπε ότι η δικαιοσύνη δεν τιμωρεί, αλλά απονέμεται και είπε πως θεωρεί αδύνατο να καταδικαστούν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το λάθος της οικογένειας Ηροδότου που δεν έπεισε το δικαστήριο – Μέχρι και τέσσερα χρόνια φυλάκιση για την πρώτη κατηγόρια

Πατέρας Έφης Ηροδότου: «Θέλαμε να παραδοθούμε γιατί έχουμε πεθάνει»

Συγχαρητήρια επιστολή από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας στην Έφη Ηροδότου – Δεν έκρυβε την ταυτότητα είπε η υπεράσπιση της

Στις Κεντρικές Φυλακές η Έφη Ηροδότου!

Τον πέταξε έξω από το δικαστήριο! – Έκανε μορφασμούς σαν κατέθετε ο λοχίας στην διαδικασία για τους γονείς της Ηροδότου

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Επιστολή που δείχνει ότι η Ηροδότου γνώριζε - Νομική «μάχη» για προσωποκράτηση - Στη 01:15 η απόφαση

Σχετικά ψύχραιμοι οι γονείς της Έφης – Βουρκωμένη η μάνα - Κατηγορούνται ότι έβαλαν Σέρβο να ψευδομαρτυρήσει

Αγχωμένη η Έφη Ηροδότου στο δικαστήριο - Δεν παραδέχεται - Το αδιαχώρητο στην δικαστική αίθουσα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η στιγμή άφιξης της Ηροδότου στο δικαστήριο υπό δρακόντεια μέτρα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: Sold out με τιμές για... κροίσους στις πίστες Αθήνας και Θεσσαλονίκης

• Πέντε καυτά tips για να απογειώσετε τη σεξουαλική σας ζωή (και) το 2025

• Νέο δωρεάν Park and Ride στη Λεμεσό – Πού θα βρίσκεται και ποιες διαδρομές λεωφορείων θα εξυπηρετεί

• Απόδραση 49χρονου: Σοκάρουν όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο - Πρόταση για εικονικό γάμο και για αγορά σπιτιού είχε ο Σουηδός δραπέτης

• Στο υποβρύχιο USS Indiana ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Η ΚΔ η λύση σε πολλές από τις κρίσεις στην περιοχή» - Δείτε φωτογραφίες

• Σε συμφωνία διαζυγίου έπειτα από 8 χρόνια κατέληξε πασίγνωστο ζευγάρι του Χόλιγουντ



Οι μεγάλες προκλήσεις για τον Νίκο Χριστοδουλίδη το 2025- Τα συν και τα πλην της διακυβέρνησης

Οι μεγάλες προκλήσεις για τον Νίκο Χριστοδουλίδη το 2025- Τα συν και τα πλην της διακυβέρνησης

Το 2024 ήταν μια χρονιά που ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Όλοι θα θυμόμαστε τι έγινε με το θέμα του ανασχηματισμού και την κάκιστη διαχείριση από πλευράς του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε σημείο μάλιστα που δημιούργησε τις πρώτες μεγάλες αντιδράσεις ανάμεσα στα κόμματα που τον στηρίζουν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top