ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurostat: Το 7,4% στην Κύπρο δεν μπορούσε να βγει για ένα πότο μια φορά το μήνα το 2014

Eurostat: Το 7,4% στην Κύπρο δεν μπορούσε να βγει για ένα πότο μια φορά το μήνα το 2014

Το 7,4% του πληθυσμού ηλικίας 16 ετών και άνω στην Κύπρο ανέφερε ότι το 2014 ότι δεν είναι σε θέση να βγει με τους φίλους ή συγγενείς για ένα ποτό ή γεύμα τουλάχιστον μια φορά το μήνα, λόγω έλλειψης πόρων, ενώ το 21,2% δεν θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά να συμμετέχει τακτικά σε μια ψυχαγωγική δραστηριότητα. Τα ίδια στοιχεία για την ΕΕ ήταν 13,0% και 17,8%. Σύμφωνα με τη Eurostat, που πραγματοποίησε την έρευνα οι εργαζόμενοι (ηλικίας 25-64) ήταν επηρεάζονται ελαφρώς περισσότερο.

Παρομοίως, περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού στην Ουγγαρία (36,5%), τη Ρουμανία (35,7%) και τη Βουλγαρία (30,0%) δήλωσε ότι δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά να βγει μαζί με τους φίλους / οικογένεια για ποτό / γεύμα τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Υψηλά μερίδια παρατηρήθηκαν επίσης στην Ελλάδα (20,7%), τη Μάλτα (19,2%), την Ιρλανδία (18,4%) και τη Λιθουανία (17,4%). Οι ηλικιωμένοι στη Ρουμανία έχουν πληγεί ιδιαίτερα: στην ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών, το ποσοστό φτάνει εκεί 43,0%. Στην Ουγγαρία, το ποσοστό είναι υψηλότερο στους νέους (40,0%). Στο αντίθετο άκρο της κλίμακας, το ποσοστό ήταν κάτω από 1% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες στη Σουηδία. Λιγότερο από το 5% του πληθυσμού αισθάνεται ότι δεν μπορείτε να βγει μαζί με τους φίλους / οικογένεια για ποτό / γεύμα τουλάχιστον μια φορά το μήνα και στη Φινλανδία (1,5%), τη Δανία (3,2%), την Ολλανδία (3,3%), την Τσεχική Δημοκρατία (3,4%) και το Λουξεμβούργο (4,1%).

Όλα τα κράτη μέλη το 2014, περισσότερο από το ήμισυ (56,1%) του πληθυσμού στη Ρουμανία δεν θα μπορούσαν να αντέξει οικονομικά να συμμετέχουν τακτικά σε μια δραστηριότητα αναψυχής, ακολουθούμενη από τη Βουλγαρία (37,5%), τη Λιθουανία (35,2%) και την Ουγγαρία (32,4%). Αντίθετα, η ίδια κατηγορία είναι λιγότερο από το 5% του πληθυσμού στη Φινλανδία (3,2%), το Λουξεμβούργο (4,0%) και την Σουηδία (4,2%). Στα περισσότερα κράτη μέλη, ο πληθυσμός σε ηλικία εργασίας επηρεάζεται ιδιαίτερα. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι η Δανία, η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το ποσοστό είναι υψηλότερο μεταξύ των νέων, και η Εσθονία, η Ρουμανία και η Λετονία, όπου είναι υψηλότερη μεταξύ των ηλικιωμένων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: Μέχρι πότε θα έχουμε βροχές - Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

• Στα χέρια της Αστυνομίας ο 49χρονος που απέδρασε από ιδιωτική κλινική στη Λάρνακα

• Προσοχή απάτη: Προσποιούνται λειτουργούς της Revolut και εξαπατούν πολίτες με βιντεοκλήσεις

• Τρόμος για Έλληνα ηθοποιό: Εκτοξεύθηκε από τη μηχανή του μετά από τροχαίο - Δείτε βίντεο

• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές

• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»



Αστυνομία: Αυτοί επιστρέφουν στις θέσεις τους ως Βοηθοί Αρχηγοί και ως Ανώτερος Αστυνόμος

Αστυνομία: Αυτοί επιστρέφουν στις θέσεις τους ως Βοηθοί Αρχηγοί και ως Ανώτερος Αστυνόμος

Μετά από επανεξέταση ακυρωτικών αποφάσεων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει ο περί Αστυνομίας Νόμος του 2004, αποφάσισε όπως αποκατασταθούν οι ακόλουθες προαγωγές στο βαθμό του Βοηθού Αρχηγού και του Ανώτερου Αστυνόμου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top