Στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ο Μπαράκ Ομπάμα

Στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ο Μπαράκ Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που βρίσκεται από χθες στη χώρα μας, επισκέπτεται αυτή την ώρα τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μουσείο.

Η προϊστάμενη της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Ελένη Μπανού έχει αναλάβει χρέη ξεναγού για τον Αμερικανό πρόεδρο.

Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη είναι από νωρίς το πρωί δρακόντεια, με την αστυνομία να κάνει αισθητή την παρουσία της. 

Oι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας - Διονυσιακού Θεάτρου) σήμερα έως τις 14:00 είναι  κλειστοί για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αμέσως μετά θα μεταβεί στο  Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στο Δέλτα Φαλήρου, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία. Ακολούθως, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα αναχωρήσει για το Βερολίνο. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η αποτυχημένη αποστολή του Κόλιν Στιούαρτ και η ενόχληση της Λευκωσίας - Αποχαιρετισμός με αξιώσεις και σιωπές

Η αποτυχημένη αποστολή του Κόλιν Στιούαρτ και η ενόχληση της Λευκωσίας - Αποχαιρετισμός με αξιώσεις και σιωπές

Αν περίμενε κανείς ότι ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ, θα έκλεινε τη θητεία του με αυτοκριτική και ειλικρινή απολογισμό, διαψεύστηκε. Αντιθέτως, ο απερχόμενος αξιωματούχος επέλεξε να αποχωρήσει με δηλώσεις που προκάλεσαν αμηχανία, δυσαρέσκεια και εύλογες αντιδράσεις στη Λευκωσία.