Ο Kύπριος γονιός παλεύει να σώσει την ψυχική υγεία ενός παιδιού που έχει εγκαταλειφθεί από την αλλοδαπή σύντροφο του και μάλιστα, δεν είναι δικό του …
Ο γολγοθάς για τον Kύπριο σύζυγο της αλλοδαπής, άρχισε τον Αύγουστο του 2012 όταν η Φιλιππινέζα μητέρα του παιδιού εγκατέλειψε την Κύπρο μέσω κατεχομένων, παίρνοντας μάλιστα μαζί της και αρκετά χρυσαφικά που δεν την ανήκαν. Έκτοτε χάθηκαν εντελώς τα ίχνη της.
Πίσω της άφησε και το παιδί που απέκτησε από προηγούμενη σχέση της.
Το 2010, η αλλοδαπή γυναίκα, είχε πάρει την κυπριακή υπηκοότητα.
Ο Kύπριος, ο οποίος μεγαλώνει το 16χρονο πλέο αγόρι, το φροντίζει από τότε που ήταν στην ηλικία των 6 ετών, το αγάπησε σαν δικό του, ενώ το μεγαλώνει μαζί με τα άλλα παιδιά του. Το «παράλογο» της όλης υπόθεσης είναι ότι το κράτος «στέκεται» απέναντί τους, χωρίς ευαισθησία, ανθρωπισμό και άλλα.
Και εξηγούμε, το όλο θέμα είχε δημοσιοποιηθεί ξανά από τα ΜΜΕ, όταν το παιδί κινδύνευε να χάσει τη θέση που είχε εξασφαλίσει για το Erasmus επειδή δεν έχει … κυπριακή ταυτότητα.
Όταν το ζήτημα δημοσιοποιήθηκε από τα ΜΜΕ, η κυπριακή πολιτεία «θυμήθηκε» να εκδώσει προσωρινό ταξιδιωτικό έγγραφο στο παιδί για να μπορέσει να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να συμμετέχει στο Erasmus.
Τότε, το Υπουργείο Εσωτερικών, είχε αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ότι θα εξέταζε και αίτημα για εγγραφή του παιδιού ως Κύπριου πολίτη, αφού πρώτα όμως ξεκαθαρίσει το ζήτημα κηδεμονίας ή υιοθεσίας του παιδιού.
Το θέμα πηγαινοέρχεται στα δικαστήρια από το 2012 …
Το παιδί είχε περιπέσει σε βαθιά κατάθλιψη, λόγω όσων γίνονταν «εναντίον» του, και μέσα σε όλα αυτά, είχε να αντιμετωπίσει και την εγκατάλειψη του από την μητέρα του.
Ούτε ποδόσφαιρο δεν μπορούσε να παίξει το παιδί, αφού λόγω του ότι δεν είχε ταυτότητα δεν μπορούσε να εκδοθεί ούτε δελτίο υγείας.
Τον 16χρονο τον επέλεξε το σχολείο του μαζί με άλλους έξι μαθητές να βραβευτεί για την σωστή του συμπεριφορά και τον καλό τους χαρακτήρα, να σημειωθεί επίσης ότι δεν έλειψε ούτε και μια μέρα από το σχολείο του.
Ο ανήλικος φαίνεται να έχει πολλές διακρίσεις και στο σχολείο αλλά και στα αθλήματα, όμως η τύχη του «γύρισε» την πλάτη, αφού η ζωή του κάθε άλλο παρά εύκολη είναι.
Το παιδί δικαιούται να έχει στα χέρια του τα σχετικά επίσημα έγγραφα και να πάρει την κυπριακή ταυτότητα, αλίμονο αν η πολιτεία μας δεν σταθεί με τον καλύτερο τρόπο δίπλα σε ένα παιδί 16 ετών ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Με κίτρινη προειδοποίηση, καταιγίδες και χαλάζι ο καιρός - Τι μας επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα
• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές
• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις