ΤΡΑΓΙΚΟ! Εντύπωση προκαλούν οι αριθμοί των ανθρώπων που περιμένουν στην σειρά για… συσσίτιο στην Λεμεσό !

ΤΡΑΓΙΚΟ! Εντύπωση προκαλούν οι αριθμοί των ανθρώπων που περιμένουν στην σειρά για… συσσίτιο στην Λεμεσό !

Αυτή η κατάσταση δεν ήταν συνηθισμένη στην Κύπρο, γι’ αυτό και προκαλεί εντύπωση …

Η κατάσταση στο νησί μας, δεν άλλαξε μετά την έξοδο μας από το Μνημόνιο αλλά απ’ ό,τι φαίνεται αντίθετα, χειροτερεύει.

Οι αριθμοί που καταγράφει το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) καταδεικνύουν ότι το πρόβλημα ακόμα υπάρχει και είναι μεγάλο.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», το πρόγραμμα του δωρεάν γεύματος της Μητροπόλεως Λεμεσού εξυπηρετεί γύρω στα 2,500 άτομα, αφού καθημερινά ετοιμάζονται και εξαντλούνται 2,500 μερίδες φαγητού.

Το ΠΣΣΕ, τον περασμένο Σεπτέμβριο προσέφερε δωρεάν σχολικά είδη σε 800 οικογένειες που δεν μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους ενώ έχει ήδη αρχίσει η προετοιμασία για τα χριστουγεννιάτικα πακέτα, που αναμένεται ότι θα πάρουν γύρω στις 2 χιλιάδες οικογένειες παγκυπρίως.

Οι οικογένειες και τα άτομα που εξυπηρετούνται από το δωρεάν γεύμα που προσφέρει η Μητρόπολη Λεμεσού, ξεπερνούν τα 1,600 άτομα ενώ ο αριθμός των άπορων φοιτητών που παραπέμπονται από το ΤΕΠΑΚ φθάνει τους 800.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

ΠτΔ για Κυπριακό: «Παράθυρο ευκαιρίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ»

Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για το Κυπριακό μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ, είπε σήμερα ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι γίνεται μια προσπάθεια ως πρώτο βήμα για επανέναρξη των συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα και επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να συζητούμε επ’ άπειρον.

BEST OF TOTHEMAONLINE