Η αυλαία έπεσε! Πέθανε ο Μπάρκουλης!

Η αυλαία έπεσε! Πέθανε ο Μπάρκουλης!

Η φράση «Κορίτσια ο Μπάρκουλης» έμεινε στην ιστορία και ο ηθοποιός πέρασε στην αιωνιότητα...

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης, ο εμβληματικός ζεν πρεμιέ του θεάτρου και του σινεμά, ο άνδρας που ενέπνευσε το σλόγκαν "κορίτσια ο Μπάρκουλης", έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Τρίτης (23.08.2016) μετά από πολύχρονη μάχη με τα προβλήματα υγείας. 

Η κατάστασή του όμως είχε επιδεινωθεί περισσότερο τις τελευταίες μέρες και πριν από λίγα 24ωρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Δίπλα του, χωρίς να φύγουν λεπτό, η σύζυγός του Μαρία, τα παιδιά του και τα εγγόνια του.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936. Σπούδασε υποκριτική και κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το 1957 με την ταινία Μαρία Πενταγιώτισσα. Ένα μικρό διάστημα της ζωής του το πέρασε στις ΗΠΑ, όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι. Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του '60.

Εμφανίστηκε σε περισσότερες από 100 ταινίες, όπως «Κοινωνία ώρα Μηδέν» (1966), «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967), «Όλγα Αγάπη μου» (1968), «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» (1958), «Διακοπές στην Αίγινα» (1958), «Η Μουσίτσα» (1959), «Μην είδατε τον Παναή» (1962), «Το Δόλωμα» (1964), «Τζένη Τζένη» (1965), «Ησαΐα μη Χορεύεις» (1969), «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» (1970) και η «Θεία μου η χίπισσα» (1970).

Είχε παντρευτεί τρεις φορές και είχε αποκτήσει τρια παιδιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE