Νεκρός άνδρας στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο – Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ»

Νεκρός άνδρας στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο – Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ»

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης (05/11) στις Αρχές, έπειτα από πληροφορία για άτομο σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή Αγίων Αναργύρων στο Κάβο Γκρέκο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στις 16:05, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) ενεργοποίησε το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» με σκοπό τη διάσωση του ατόμου.

Για την επιχείρηση κινητοποιήθηκαν ταχύπλοο σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, πεζό περίπολο της ΑΔΕ Αμμοχώστου καθώς και ασθενοφόρο του ΟΚΥπΥ.

Ο άνδρας, βουλγαρικής καταγωγής, ανασύρθηκε από τη θάλασσα από μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για μεταφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα αίτια του περιστατικού διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE