Καλή ψήφο! Έφθασε η ώρα των Βουλευτικών Εκλογών

Καλή ψήφο! Έφθασε η ώρα των Βουλευτικών Εκλογών

Έφθασε η ώρα για τις Βουλευτικές Εκλογές. Όλα έτοιμα για την ανάδειξη των νέων μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Τις 56 έδρες διεκδικούν 493 πρόσωπά  12 κόμματα ή πολιτικοί σχηματισμοί, καθώς και ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

 Δικαίωμα ψήφου έχουν σχεδόν πεντακόσιες-σαράντα-τρεις χιλιάδες εκλογείς. Στην Κύπρο και στο εξωτερικό θα λειτουργήσουν 1,136 εκλογικά κέντρα, μεταξύ αυτών και ειδικό εκλογικό κέντρο στις Κεντρικές Φυλακές.

 Οι κάλπες θα ανοίξουν στις  07:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 18:00,  απόγευμα, με διακοπή μιας ώρας, το μεσημέρι.

 Ως προς τους σταυρούς προτίμησης, κάθε ψηφοφόρος μπορεί να επιλέξει μέχρι και 5 υποψηφίους στη Λευκωσία, τρεις στη Λεμεσό και στην Αμμόχωστο, δύο στη Λάρνακα και ένα στην Πάφο και στην Κερύνεια.

 Νέο στοιχείο σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι η αύξηση του εκλογικού μέτρου από 1,8 σε 3,6% για συμμετοχή ενός κόμματος στη δεύτερη κατανομή εδρών, ενώ για πρώτη φορά οι ψηφοφόροι μπορούν ψηφίσουν και με την πολιτική ταυτότητά τους.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

ΔΗΣΥ: Σιωπή πριν από την κάλπη, αλλά η εσωκομματική ένταση παραμένει- H παρέμβαση Καρούσου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις Αβέρωφ και Παμπορίδη

Σε μια περίοδο, κατά την οποία ο Δημοκρατικός Συναγερμός καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές του διαφορές και να προετοιμαστεί για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, η ηγεσία του κόμματος, επιλέγει να περιορίσει τις δημόσιες αντιπαραθέσεις. Η απόφαση να μην τοποθετούνται τα στελέχη για τα εσωκομματικά ζητήματα, τουλάχιστον μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές και δημόσιες αναρτήσεις, δείχνει την προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, πριν από την κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE