Όπως εξήγησαν οι δυο αρμόδιοι, η υδροδότηση των επηρεαζόμενων κοινοτήτων έχει αποκατασταθεί και ήδη από την Παρασκευή υπήρχε διαθέσιμο νερό, ωστόσο λόγω της υπερκατανάλωσης για εργασίες καθαριότητας στις κοινότητες με χαμηλότερο υψόμετρο, υπάρχει μια καθυστέρηση στην υδροδότηση μεμονωμένων οδών και κατοικιών, ενώ παράλληλα, λόγω της αυξομείωσης της πίεσης στις σωληνώσεις, διαπιστώνονται κάποιες βλάβες.
Ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λεμεσού ανέφερε ότι ο Οργανισμός έχει αποστείλει αριθμό γεννητριών σε κοινότητες που υδροδοτούνται από γεωτρήσεις, αλλά δεν έχουν ακόμη ηλεκτροδοτηθεί για να μπορούν να επαναφέρουν το δίκτυο τους, ενώ έχουν σταλεί λάστιχα/αγωγοί «γιατί πάρα πολλοί ήταν επιφανειακοί και κάηκαν από τη φωτιά και έπρεπε να αντικατασταθούν».
Επιπρόσθετα, συνέχισε ο κ.Τσουλόφτας, ο ΕΟΑ Λεμεσού έχει βοηθήσει στον εντοπισμό βλαβών που παρουσιάστηκε στο δίκτυο από την αυξομείωση των πιέσεων, ενώ απέστειλε εκατοντάδες υδρομετρητές, από το απόθεμα του, προς αντικατάσταση όσων έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά.
Από την πλευρά του ο Επαρχιακός Μηχανικός του ΤΑΥ, είπε πως «τις πρώτες μέρες είχαμε αυξημένες καταναλώσεις και ειδικά στις χαμηλά υψομετρικά οικίες, που παρεμποδίζουν το σύστημα να δώσει γρήγορα νερό σε όλα τα σπίτια, ενώ μεμονωμένες κατοικίες ή μεμονωμένοι οδοί παραμένουν χωρίς υδροδότηση».
Δηλαδή, εξήγησε, «στις κεντρικές δεξαμενές μπήκε νερό από την Παρασκευή, αλλά υπήρξε καθυστέρηση στο να πάρει ο κόσμος νερό λόγω της αυξημένης ζήτησης», ενώ σημείωσε πως, αυτά τα προβλήματα, όπως και οι βλάβες από τις πιέσεις που δέχθηκε το σύστημα, είναι αναμενόμενα.
«Έχουμε προσωπικό του ΤΑΥ, που μαζί με προσωπικό του ΕΟΑ Λεμεσού, καταβάλλουν συνέχεια ενέργειες για να αποκαταστήσουμε το σύστημα, ώστε να επανέλθει στην κανονικότητα του», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Ανδρονίκου.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ