Η Sana Yousaf είχε συγκεντρώσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο οπαδούς σε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του TikTok, όπου μοιραζόταν βίντεο με τα αγαπημένα της καφέ, προϊόντα περιποίησης και παραδοσιακές ενδυμασίες.
H εφαρμογή είναι εξαιρετικά δημοφιλής στο Πακιστάν, εν μέρει λόγω της προσβασιμότητάς της σε έναν πληθυσμό με χαμηλά επίπεδα αλφαβητισμού.
Οι γυναίκες έχουν βρει τόσο κοινό όσο και εισόδημα στην εφαρμογή, πράγμα σπάνιο σε μια χώρα όπου λιγότερο από το ένα τέταρτο των γυναικών συμμετέχουν στην επίσημη οικονομία.
Ωστόσο, μόνο το 30% των γυναικών στο Πακιστάν διαθέτουν smartphone σε σύγκριση με τους διπλάσιους άνδρες (58 τοις εκατό), το μεγαλύτερο χάσμα στον κόσμο, σύμφωνα με την έκθεση Mobile Gender Gap Report του 2025.
Οι πακιστανικές αρχές τηλεπικοινωνιών έχουν επανειλημμένα μπλοκάρει ή απειλήσει να μπλοκάρουν την εφαρμογή για αυτό που αποκαλούν «ανήθικη συμπεριφορά», εν μέσω αντιδράσεων κατά του LGBTQ και του σεξουαλικού περιεχομένου.
Οι «δολοφονίες τιμής» στο Πακιστάν
Τα εγκλήματα για την «τιμή» της οικογένειας και των γυναικών είναι πολύ συχνά στο Πακιστάν και σε άλλες χώρες με επίσημη θρησκεία τον μουσουλμανισμό. Μεγάλο μέρος της πακιστανικής κοινωνίας λειτουργεί υπό έναν αυστηρό κώδικα «τιμής», με τις γυναίκες να είναι υπόχρεες στους άνδρες συγγενείς τους όσον αφορά τις επιλογές τους σχετικά με την εκπαίδευση, την απασχόληση και το ποιον μπορούν να παντρευτούν.
Εκατοντάδες γυναίκες δολοφονούνται από άνδρες στο Πακιστάν κάθε χρόνο επειδή υποτίθεται ότι παραβιάζουν αυτόν τον κώδικα.
Στο νοτιοδυτικό Μπαλουχιστάν, όπου το φυλετικό δίκαιο διέπει πολλές αγροτικές περιοχές, ένας άνδρας ομολόγησε ότι οργάνωσε τη δολοφονία της 14χρονης κόρης του νωρίτερα φέτος για ένα βίντεο στο TikTok που, όπως είπε, έθετε σε κίνδυνο την τιμή της.
Πέρυσι, συνελήφθη ένας Πακιστανός που φέρεται να βιντεοσκόπησε τον αδελφό του να στραγγαλίζει μέχρι θανάτου την αδελφή τους, στο πλαίσιο μιας υποτιθέμενης δολοφονίας «τιμής».
Τον Δεκέμβριο του 2023, οι αρχές συνέλαβαν τέσσερα άτομα που φέρονται να σκότωσαν μια 18χρονη γυναίκα, αφού μια φωτογραφία της που καθόταν με τον φίλο της έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η αστυνομία δήλωσε ότι η φωτογραφία είχε παραποιηθεί και αναρτηθεί σε ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το 2022, το BBC μετέδωσε ότι αδελφός σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αθωώθηκε για τη δολοφονία της. Είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη αφού ομολόγησε τη δολοφονία το 2016, λέγοντας ότι το έκανε επειδή η σταρ είχε ντροπιάσει την οικογένεια.
Το 2021, η 27χρονη Noor Mukadam αποκεφαλίστηκε από τον Πακιστανό-Αμερικανό φίλο της, Zahir Jaffer, αφού απέρριψε την πρόταση γάμου του, σε μια υπόθεση που προκάλεσε ευρεία οργή. Ο άντρας καταδικάστηκε σε θάνατο.