ΠτΔ: Πετάει για Ισραήλ στις 4 Μαΐου
Στο Ισραήλ αναμένεται να μεταβεί στις 4 Μαΐου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sigma και την εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» μίλησε για την εμπλοκή του στο ρεπορτάζ του Al Jazeera για τα «Χρυσά Διαβατήρια», και αποκάλυψε όλα όσα τον έκαναν να νοιώσει καχυποψία αλλά και πικρία.
Από την πρώτη στιγμή, όπως ανέφερε, προσέγγισε την υπόθεση με επιφύλαξη, ακολουθώντας πιστά τις πρόνοιες της νομοθεσίας. Τα άτομα που τον προσέγγισαν, πρόσθεσε, συστήθηκαν ως εκπρόσωποι επενδυτών, όμως η συμπεριφορά τους και ο μυστηριώδης τρόπος τους, τον θορύβησαν.
Ο κ. Πιττάτζης ξεκαθάρισε ότι η επιφυλακτικότητά του ενισχύθηκε από την άρνηση των ατόμων να αποκαλύψουν την ταυτότητα του πελάτη τους. Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε άμεσα σε καταγγελία στη ΜΟΚΑΣ, ένα ολόκληρο χρόνο πριν βγει στη δημοσιότητα το βίντεο.
Όταν ενημερώθηκε από το Al Jazeera ότι επρόκειτο για δημοσιογραφική έρευνα, η αντίδρασή του ήταν ξεκάθαρη: «Χάρηκα. Ευτυχώς που δεν παρασύρθηκα να βγάλω χρήματα». Επισήμανε ότι ένιωσε απόλυτη επιβεβαίωση για τις αποφάσεις του, αφού η αρχική του καχυποψία αποδείχθηκε σωστή – ακόμα κι αν οι «επενδυτές» δεν ήταν εγκληματίες αλλά δημοσιογράφοι.
Αναφερόμενος στο επίμαχο βίντεο, το χαρακτήρισε «άψογα μονταρισμένο» αλλά υπονομευτικό, λέγοντας ότι πρόκειται για «σκευωρία». Ωστόσο, δεν ένιωσε ποτέ πως κινδύνευε να καταδικαστεί.
Ο Πιττάτζης δήλωσε επίσης ότι συνεργάστηκε πλήρως με τις Αρχές, παραδίδοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.
Παρά τη δικαίωσή του, δεν έκρυψε την πικρία του για τον τρόπο που παρουσιάστηκε η υπόθεση και για τις αντιδράσεις του κοινού.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις