Κινείται νομικά ο Αϊκούτ: Μηνύει τον Χριστοδουλίδη και ζητά αποζημίωση εκατομμυρίων

Κινείται νομικά ο Αϊκούτ: Μηνύει τον Χριστοδουλίδη και ζητά αποζημίωση εκατομμυρίων

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μηνύει ο Σιμόν Αϊκούτ διεκδικώντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση από την Κύπρο για την σύλληψη του σε σχέση με τους σφετερισμούς.

Όπως μετέδωσε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha Κύπρου, ο δημοσιογράφος Χριστόφορος Νέστορος, ο Αϊκούτ και ο γιος του μηνύουν την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Πρόεδρο της, Νίκο Χριστοδουλίδη, αξιώνοντας αποζημίωση εκατομμυρίων τόσο για την παρατεταμένη κράτηση του υποδίκου Αϊκούτ όσο και για τις απώλειες πωλήσεων, υποτίμηση ακινήτων, ζημιά στη φήμη του Ομίλου Αφίκ και για νομικά έξοδα.

Σύμφωνα με τον ρεπορτάζ η αίτηση βασίζεται σε μια παλιά διμερή συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ του 1998 και τα επιχειρήματα του Αϊκούτ στηρίζονται σε μια νομική γνωμοδότηση καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.

Η θέση τους είναι ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγνωρίζει ως νόμιμες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στα κατεχόμενα.

Την ίδια ώρα η νομική ομάδα του Αϊκούτ κατηγορεί το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών και την Πρεσβεία της χώρας στη Λευκωσία, ότι εγκατέλειψαν έναν Ισραηλινό πολίτη στα χέρια της Κύπρου στη μέση μιας πολιτικής αντιπαράθεσης Άγκυρας και Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πληροφορίες: Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Τατάρ κοντά στην περίοδο του Πάσχα- Ψάχνουν ημερομηνία

Πληροφορίες: Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Τατάρ κοντά στην περίοδο του Πάσχα- Ψάχνουν ημερομηνία

Ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Μενέλαος Μενελάου, και ο ειδικός αντιπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Γκιουνές Ονάρ, συνέχισαν σήμερα τη συζήτηση στο πλαίσιο που έθεσαν οι δύο ηγέτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, στη συνάντηση τους στις 2 Απριλίου, την πρώτη που είχαν μετά την άτυπη διευρυμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Μαρτίου στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE