Σεισμοί στη Σαντορίνη: Σε ισχύ έκτακτα μέτρα για 2 μήνες – Περιορισμοί στην πρόσβαση και αναστολή λειτουργίας σε τουριστικές επιχειρήσεις

Σεισμοί στη Σαντορίνη: Σε ισχύ έκτακτα μέτρα για 2 μήνες – Περιορισμοί στην πρόσβαση και αναστολή λειτουργίας σε τουριστικές επιχειρήσεις

Αν και οι ισχυροί σεισμοί στη Σαντορίνη και στα γύρω νησιά των Κυκλάδων έχουν κοπάσει, αποφασίστηκαν νέα έκτακτα μέτρα για τους κατοίκους του νησιού με σκοπό την προστασία τους.

Τα έκτακτα μέτρα που πάρθηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση, θα παραμείνουν σε ισχύ τους επόμενους 2 μήνες. Κάποια από αυτά αφορούν την απαγόρευση πρόσβασης και προσέγγισης συγκεκριμένων περιοχών στη Σαντορίνη που έχουν επηρεαστεί από τους σεισμούς και όρους ελεγχόμενης πρόσβασης σε συγκεκριμένες περιοχές της Σαντορίνης και της Θηρασιάς ώστε να προφυλαχθούν στο έπακρο οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι του νησιού.

Αναλυτικά αποφασίστηκε στον Λιμένα Αθηνιού και στο οδικό δίκτυο του Όρμου Αθηνιού (νέος λιμένας Φηρών) η λήψη μέτρων ελέγχου κυκλοφορίας των αποβιβαζόμενων οχημάτων, με κατά προτεραιότητα αποβίβαση των ΕΙΧ οχημάτων και μετά των λεωφορείων και των φορτηγών, ώστε να μην υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα στην οδό.

Ο λόγος είναι η μείωση του χρόνου παραμονής των οχημάτων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η πρόσβαση και παραμονή στον λιμενικό χώρο του Παλαιού Λιμένα Φηρών και στην περιοχή που περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του Τελεφερίκ και το Μονοπάτι Φηρών – Παλαιού Λιμένα, απαγορεύεται προσωρινά.

Πέρα από αυτά αποφασίστηκε η απαγόρευση πρόσβασης και παραμονής και στον Κόρφο Θηρασιάς καθώς και στο ανατολικό τμήμα του οικισμού Αρμένη Οίας.

Στον οικισμό Αμμούδι απαγορεύεται η κυκλοφορία και διέλευση παντός είδους οχημάτων, στη δημοτική οδό από τη διασταύρωση της περιφερειακής οδού Οίας προς τον λιμένα Αμμούδι (εξαιρούνται μόνο οχήματα τροφοδοσίας σε συγκεκριμένες ώρες), όπως επίσης και η πρόσβαση και παραμονή στα περιπατητικά μονοπάτια «Αμμούδι- Ακρωτήριο Άγιος Νικόλαος» και «Οία-Αμμούδι».

Και στις 3 περιοχές, αναστέλλεται προσωρινά κάθε χρήση οίκησης, λειτουργίας ξενοδοχειακής επιχείρησης, βραχυχρόνιας ή μακροχρόνιας μίσθωσης και λειτουργίας υγειονομικού καταστήματος, ενώ η από θαλάσσης πρόσβαση με οποιοδήποτε τύπου πλοίο και πλωτό ναυπήγημα, θα επιτρέπεται μόνον κατόπιν εγκρίσεως της Λιμενικής Αρχής Θήρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Video: Σε εξέλιξη το δείπνο στη Γενεύη - Αυτά είνα τα πέντε σημεία της παρέμβασης του ΠτΔ

Video: Σε εξέλιξη το δείπνο στη Γενεύη - Αυτά είνα τα πέντε σημεία της παρέμβασης του ΠτΔ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δείπνο με οικοδεσπότη τον Αντόνιο Γκουτέρες στη Γενεύη. 

BEST OF TOTHEMAONLINE