Προγραμματίζετε ταξίδι στο Παρίσι; Αύξηση τιμής εισόδου στο Λούβρο και ειδικό εισιτήριο για Τζοκόντα ανακοίνωσε ο Μακρόν

Προγραμματίζετε ταξίδι στο Παρίσι; Αύξηση τιμής εισόδου στο Λούβρο και ειδικό εισιτήριο για Τζοκόντα ανακοίνωσε ο Μακρόν

Σειρά μέτρων για τον εκσυγχρονισμό του Μουσείου του Λούβρου και τη χρηματοδότηση των έργων που πρέπει να γίνουν, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μία δεύτερη πύλη εισόδου των επισκεπτών του Λούβρου, πέραν αυτής που ήδη υπάρχει, αλλά και ότι η Τζοκόντα θα εκτίθεται πλέον σε ειδικό εκθεσιακό χώρο, τον οποίο θα μπορεί κανείς να τον επισκεφθεί μόνο εφόσον έχει προμηθευτεί ειδικό εισιτήριο.

Ο Γάλλος Πρόεδρος είπε επίσης ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων για τους ξένους τουρίστες που δεν προέρχονται από κράτη μέλη της ΕΕ και ότι στόχος είναι ο αριθμός των επισκεπτών του Λούβρου να ανέλθει σταδιακά στα 12 εκατομμύρια, έναντι 8,7 εκατομμύρια που ήταν το 2024.

Ως προς το συνολικό κόστος των έργων που θα πρέπει να γίνουν τα επόμενα 12 χρόνια στο Λούβρο ο Γάλλος Πρόεδρος εκτίμησε ότι θα είναι της τάξης των 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, η Πρώτη Κυρία προχώρησε σε δημόσια δήλωση, ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από την προεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE