Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εργάζεται καθημερινά με στόχο τη βελτίωση του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων και προσαρμογή του στις νέες απαιτήσεις και ανάγκες του κράτους, αλλά και των διαφόρων φορέων που επιχορηγούνται από αυτό,ανέφερε η Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου στο πλαίσιο της 5ης Συνόδου της Κοινωνίας των Πολιτών.
Τον χαιρετισμό εκφώνησε, εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ανδρέας Ασσιώτης.
Όπως ανέφερε η Υπουργός, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, από το 2013 και μετά, προχώρησαν σε μεταρρύθμιση στον τομέα παροχής Κρατικών Ενισχύσεων και συμμόρφωση με τον Κανονισμό 360/2012 της ΕΕ για την παροχή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας σε υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος. Στόχος, είπε, ήταν και είναι η πιο δίκαιη και εξορθολογισμένη κατανομή των χορηγιών, στη βάση μετρήσιμων κριτηρίων.
Πρόσθεσε ότι το 2015 αποφασίσθηκε όπως γίνουν νέες τροποποιήσεις στο Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων, και αυτές εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 15/4/2015. Οι τροποποιήσεις που έγιναν, είπε, αφορούν κυρίως διευκολύνσεις προς τους φορείς, οι οποίοι έχουν πλέον την δυνατότητα να υποβάλουν την αίτησή τους όταν οι ίδιοι είναι έτοιμοι (αλλά όχι αργότερα από τις 30/10/2015), χωρίς να υπάρχει πίεση για την εξασφάλιση των απαραίτητων πιστοποιητικών.
Επίσης, ανέφερε, αφού λάβουν την κρατική ενίσχυσή τους υπάρχει πλέον η ευχέρεια να επανέλθουν εντός του έτους για να ζητήσουν επιπρόσθετη ενίσχυση, εάν προκύπτει ουσιαστικός, ιδιαίτερος λόγος. Επιπρόσθετα, συμπλήρωσε, έχουν εισαχθεί πρόνοιες που διασφαλίζουν τη νομιμότητα και την τήρηση των κανόνων χρηστής διοίκησης στη διαχείριση των αποφάσεων και ενεργειών των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των οργανώσεων.
«Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα συνεχίσει να είναι στη διάθεση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και των Εθελοντών για να παρέχει την κάθε αναγκαία τεχνική ή/και οικονομική στήριξη, ώστε μαζί να εξεύρουμε λύσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν την κυπριακή κοινωνία. Αναμένουμε τα αποτελέσματα και πορίσματα της Συνόδου, τα οποία θα επεξεργαστούμε με κάθε σοβαρότητα», ανέφερε.
Σημείωσε επίσης ότι η ανταλλαγή απόψεων και διάλογος μεταξύ των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων γίνεται συχνά, σχεδόν καθημερινά με συναντήσεις, αλλά και στα πλαίσια του «Θεσμοθετημένου Διαλόγου μεταξύ της Υπουργού και των ΜΚΟ» ο οποίος φέτος πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουλίου 2015.
Επιπρόσθετα, είπε, μέσω των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, υπάρχουν Λειτουργοί Κοινωνικών Υπηρεσιών που είναι στη διάθεση της κάθε οργάνωσης για συμβουλευτική καθοδήγηση και στήριξη, για να αφουγκραστούν τις ανησυχίες τους και να μεταφέρουν τα προβλήματά τους στη διοίκηση, αποτελώντας τον «συνδετικό κρίκο» μεταξύ των εθελοντών και του κράτους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Στους 25 ανέρχονται οι επιζώντες από συντριβή αεροπλάνου στο Καζακστάν
• Αρχιεπίσκοπος: Να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις