Δρ Καραγιάννης: Πόσο επικίνδυνος είναι ο νέος ιός από την Κίνα - Απαντά αν υπάρχει ανησυχία για την Κύπρο

Δρ Καραγιάννης: Πόσο επικίνδυνος είναι ο νέος ιός από την Κίνα - Απαντά αν υπάρχει ανησυχία για την Κύπρο

Ο μυστηριώδης ιός στην Κίνα έχει προκαλέσει αναστάτωση στον παγκόσμιο πληθυσμό, φέρνοντας μνήμες από την τελευταία πανδημία του κορωνοϊου.

Πόσο όμως πρέπει να ανησυχούμε στην Κύπρο; Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον καθηγητή Μικροβιολογίας και Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Πέτρο Καραγιάννη, ο οποίος εξήγησε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν κρούσματα στην Κύπρο, ο Δρ.Καραγιάννης ανέφερε ότι στα παρελθόν υπήρχαν , ωστόσο φέτος δεν φαίνεται να υπάρχει καταγραφεί επίσημα κάποιο κρούσμα.

Σημείωσε ότι δεν πρόκειται για νέο ιό καθώς είναι γνωστός και υπάρχει από το 2001. Συγκεκριμένα ονομάζεται ανθρώπινος Μεταπνευμονοϊος (HMPV) και πρόκειται για μια αναπνευστική ασθένεια με συμπτώματα παρόμοια με της γρίπης ή του COVID-19.

Στη συνέχεια ο Δρ.Καραγιάννης εξήγησε ότι η έξαρση στην Κίνα, οφείλεται λόγω του πολύ μεγάλου διαστήματος lock down και μέτρων αυτοπροστασίας που είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει η ανοσία στον γενικό πληθυσμό και ο κόσμος να είναι πιο ευάλωτος στο να νοσεί και να μεταδίδει ιούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεκλογικό άρωμα στον ΔΗΣΥ – Στο κάδρο Αννίτα, Αβέρωφ και οι πρώτες διεργασίες για το 2028

Προεκλογικό άρωμα στον ΔΗΣΥ – Στο κάδρο Αννίτα, Αβέρωφ και οι πρώτες διεργασίες για το 2028

Μπορεί οι προεδρικές εκλογές του 2028 να απέχουν ακόμη σχεδόν δύο χρόνια, ωστόσο στον Δημοκρατικό Συναγερμό φαίνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες εσωκομματικές διεργασίες ενόψει της επιλογής του υποψηφίου που θα διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE