Παράταση φορολογικών κινήτρων για αναδιάρθρωση δανείων έως το τέλος του 2025

Παράταση φορολογικών κινήτρων για αναδιάρθρωση δανείων έως το τέλος του 2025

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε σήμερα την παράταση των υφιστάμενων φορολογικών ελαφρύνσεων και κινήτρων για αναδιαρθρώσεις δανείων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025. Οι σχετικές προτάσεις νόμου κατατέθηκαν από όλα τα κοινοβουλευτικό κόμματα.

Με 49 ψήφους υπέρ, ο νόμος που ψηφίστηκε στοχεύει στη στήριξη δανειοληπτών και πιστωτικών ιδρυμάτων, διατηρώντας τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που ίσχυαν μέχρι το τέλος του 2024.

Οι παρατάσεις αφορούν μέτρα που ενισχύουν τη διαδικασία αναδιάρθρωσης δανείων και περιλαμβάνουν απαλλαγή από την καταβολή εξόδων χαρτοσήμου για αναδιαρθρώσεις μέχρι το ποσό της υφιστάμενης οφειλής.

Επίσης επιβολή φόρου κεφαλαιουχικών κερδών στις μεταβιβάσεις που συνδέονται με δάνεια.

Ακόμα απαλλαγή από τέλη μεταβίβασης για ακίνητα που μεταβιβάζονται σε δανειστές και εξαίρεση από την έκτακτη εισφορά για την άμυνα σε περιπτώσεις λογιστικού κέρδους ή πλασματικού μερίσματος.

Προβλέπεται επίσης δυνατότητα μεταφοράς εμπράγματων βαρών σε περίπτωση απόκτησης ακινήτου από δανειστή λόγω αναδιάρθρωσης.

Ακόμα προβλέπεται εξαίρεση οποιουδήποτε κέρδους, οφέλους ή ζημιάς που προκύπτει από αναδιαρθρώσεις από τον υπολογισμό του φορολογητέου εισοδήματος.

Η παράταση αυτών των κινήτρων κρίθηκε απαραίτητη για την ενίσχυση της οικονομικής σταθερότητας και τη διευκόλυνση των δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές για το Κυπριακό» – Τι υποσχέθηκε στον κυπριακό λαό και τι είπε για τη NAVTEX του GSI

Χριστοδουλίδης: «Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές για το Κυπριακό» – Τι υποσχέθηκε στον κυπριακό λαό και τι είπε για τη NAVTEX του GSI

Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές σε σχέση με το Κυπριακό, όπως ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος παρέστη στη δοξολογία για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και ακολούθως δέχθηκε τον χαιρετισμό της παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της επετείου.

BEST OF TOTHEMAONLINE