ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλεάνθης Νικολαΐδης: Ο εθνικός μας μετεωρολόγος στο «Τ»- «Όποιος συνταξιοδοτείται δεν είναι παροπλισμένος»

Κλεάνθης Νικολαΐδης: Ο εθνικός μας μετεωρολόγος στο «Τ»- «Όποιος συνταξιοδοτείται δεν είναι παροπλισμένος»

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, αφυπηρέτησε έπειτα από 35 χρόνια προσφοράς στη δημόσια υπηρεσία και 10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. 

Ο εθνικός μας μετεωρολόγος, μίλησε στο ThemaOnline για την-ομολογουμένως- πετυχημένη πορεία του και αναφέρθηκε στη ζωή του σήμερα, ένα -σχεδόν- χρόνο μετά τη συνταξιοδότησή του. 

Υπήρξε για πολλά χρόνια "το πρόσωπο" του καιρού, τον εμπιστευόμασταν με... κλειστά μάτια όταν έκανε τις προγνώσεις του, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, που σχολίαζε την επικαιρότητα, όντας πάντα διαβασμένος και ενημερωμένος. 

«Ένας άνθρωπος ο οποίος συνταξιοδοτείται δεν πρέπει να θεωρείται παροπλισμένος αφού έχει εμπειρίες και τεχνογνωσία», ανέφερε στην ιστοσελίδα μας. 

Η δύσκολη στιγμή και οι προκλήσεις

Ο Κλεάνθης Νικολαΐδης αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετώπισε με επιτυχία, τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα του, με αποκορύφωμα την περίοδο του Covid. «Ήταν τεράστια η πρόκληση να μην διακοπούν οι εργασίες του τμήματος κατά την διάρκεια του κορωνοϊού. Το τμήμα διαθέτει υπαλλήλους βάρδιας και γι’ αυτό απαιτείται συγκεκριμένος αριθμός εργαζομένων. Με την διασπορά των υπαλλήλων καταφέραμε να μην υπάρχει συγχρωτισμός των εργαζομένων, διότι αν υπήρχαν κρούσματα τότε ενδεχομένως μια βάρδια θα έβγαινε εκτός μάχης».

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε άλλες προκλήσεις όπως ακραίος καιρός, τα τοπικά ακραία φαινόμενα μικρής διάρκειας αλλά μεγάλης έντασης, τα οποία έπρεπε όπως σημείωσε, «να διαχειριστούμε άμεσα». 

«Μια φορά μετεωρολόγος, πάντα μετεωρολόγος» 

Ερωτηθείς ο κ. Νικολαΐδης για την ζωή του μετά την συνταξιοδότηση, ο ίδιος αναφέρθηκε στην λαϊκή ρήση, «Μια φορά μετεωρολόγος, πάντα μετεωρολόγος. Ζούμε και αναπνέουμε μέσα στην ατμόσφαιρα, άρα κάποιος ο οποίος είναι τεχνοκράτης δεν μπορεί να ξεχάσει τα όσα έμαθε. Διαβάζω όλους τους χάρτες, δύο φορές την ημέρα και γνωρίζω τι καιρό να περιμένουμε για προσωπικό μου ενδιαφέρον», κατέληξε. 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Έτσι θα περάσουμε τα μηνύματα μας στον συνομιλητή μας - Πέντε τρόποι για να το πετύχουμε

• Αναστασία Γιούσεφ για Νίκο Οικονομόπουλο: «Αυτός είναι ο λόγος που χωρίσαμε» - Βίντεο

• Θανατηφόρο στη Λευκωσία: Δόκιμος Αστυφύλακας ο 22χρονος μοτοσικλετιστής που έχασε τη ζωή του - Βαρύ πένθος στην Αστυνομία

• Νέα επίθεση εναντίον ντελιβερά στη Λεμεσό – Συνελήφθη ανήλικος

• Halloween: Η λίστα με τα 25 κορυφαία κοστούμια για τo 2024



Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 22χρονος Κώστας - Εκτινάχθηκε από τη μοτοσικλέτα του και χτύπησε στο πεζοδρόμιο

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 22χρονος Κώστας - Εκτινάχθηκε από τη μοτοσικλέτα του και χτύπησε στο πεζοδρόμιο

Σε θανατηφόρα οδική σύγκρουση που συνέβη χθες βράδυ στη Λευκωσία, έχασε τη ζωή του ο Κώστας Δημητρίου, 22 ετών, από τη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top