LIKE ONLINE

Φιληθείτε γιατί... χανόμαστε – Δεν αρκεί το πεταχτό - Σε τι μας κάνει καλό ένα φιλί

Φιληθείτε γιατί... χανόμαστε – Δεν αρκεί το πεταχτό - Σε τι μας κάνει καλό ένα φιλί

Οι ψυχολόγοι λένε ότι ένα φιλί πρέπει να διαρκεί έξι δευτερόλεπτα, αν θέλετε να συνδεθείτε με το/τη σύντροφό σας και να απολαύσετε τα οφέλη του για την υγεία.

Αφού μελέτησαν περισσότερα από 3.000 ζευγάρια για 30 χρόνια, ειδικοί από το Ινστιτούτο Γκότμαν παρατήρησαν ότι έξι δευτερόλεπτα σκόπιμης οικειότητας είναι αρκετά για να πυροδοτήσουν την απελευθέρωση ωκυτοκίνης.

Η ωκυτοκίνη είναι μία ορμόνη που παράγεται στον εγκέφαλο, όταν υπάρχει έντονη συναισθηματική διέγερση, για παράδειγμα όταν κάποιος αγκαλιάζει ή φιλάει κάποιον. Μπορεί να συμβάλλει στη χαλάρωση, στην εμπιστοσύνη, στην ψυχολογική σταθερότητα και στην οικοδόμηση των σχέσεων.

Αντίθετα, τα χαμηλά επίπεδα ωκυτοκίνης έχουν συνδεθεί με την κατάθλιψη.

Πιο υγιείς με φιλιά

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό Archives of Sexual Behavior, τα συχνά φιλιά σχετίζονται με μείωση των αντιληπτών επιπέδων στρες. Παράλληλα, οι ενδορφίνες αναλαμβάνουν το ρόλο φυσικών αναλγητικών παρέχοντας προσωρινή ανακούφιση από χαμηλής έντασης πόνους.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κιέλου στη Γερμανία παρατήρησαν ότι τα ανδρόγυνα που αντάλλασσαν τακτικά φιλιά αρρώσταιναν λιγότερο σε σύγκριση με τα συνομήλικα ζευγάρια που ξεκινούσαν για τις δουλειές τους κάθε πρωί χωρίς φιλί για «αντίο».

Ένα παθιασμένο φιλί μπορεί να λειτουργήσει και ως ήπια καρδιαγγειακή προπόνηση αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Για ένα french kiss χρησιμοποιούμε όλους τους μυς του προσώπου μας, ενώ για ένα γρήγορο μόνο δύο. Ένα φιλί λίγων δευτερολέπτων καίει μέχρι και 5 θερμίδες, ενώ σε κάθε φιλί του ενός λεπτού καταναλώνονται περισσότερες από 25.

Φιλί σημαίνει καλή επικοινωνία

Το ειλικρινές, εγκάρδιο φιλί είναι απαραίτητο συστατικό της καθημερινότητας για τα ζευγάρια, αφού αποτελεί μια έκφραση στοργής, σεβασμού, προσοχής και φροντίδας και ενισχύει τη σύνδεση.

Το φιλί μπορεί να έχει μόλις τέσσερα γράμματα, ωστόσο πρόκειται για μια λέξη με πολύ δυνατή σημασία. Είναι μια μορφή επικοινωνίας που μπορεί να ξεπεράσει τις λέξεις και να μεταφέρει ένα αίσθημα εκτίμησης, εμπιστοσύνης, υποστήριξης, υγιούς προσκόλλησης και ασφάλειας.

Κι όσο περισσότερα τα φιλιά μέσα στην ημέρα, τόσο το καλύτερο!

Πηγή: Vita

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τροχαίο με αναποδογυρισμένο όχημα στον αυτοκινητόδρομο - Δείτε βίντεο

• Αυτή είναι η εγκύκλιος για την απαγόρευση κινητών στα σχολεία - Οι ποινές που προνοούνται

• Jumbo: Άνοιξε τις πύλες του το νέο κατάστημα στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

• Έτοιμος για γάμο ο Φειδίας! Πότε αναμένεται να παντρευτεί την Στυλιάνα - Η απόφαση να απέχουν από το σεξ

• Μονή Αββακούμ: Εκδικητικά αλληλοφαγώματα στους κόλπους της Εκκλησίας - Τα απειλητικά μηνύματα - Βίντεο

• Χειμερινός τουρισμός στην Κύπρο - Οι πρώτες ενδείξεις και οι επιπτώσεις από την κρίση στη Μ. Ανατολή



Υπουργικό: Αυτοί τοποθετούνται ως Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων - Πότε αναλαμβάνουν καθήκοντα

Υπουργικό: Αυτοί τοποθετούνται ως Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων - Πότε αναλαμβάνουν καθήκοντα

Το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνήλθε χθες υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, αφού μελέτησε τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της Δημόσιας Υπηρεσίας, αποφάσισε την τοποθέτηση/μετακίνηση των πιο κάτω Γενικών Διευθυντών, με ισχύ από την  01.11.2024, ως ακολούθως:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top