ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χειμερινός τουρισμός στην Κύπρο - Οι πρώτες ενδείξεις και οι επιπτώσεις από την κρίση στη Μ. Ανατολή

Χειμερινός τουρισμός στην Κύπρο - Οι πρώτες ενδείξεις και οι επιπτώσεις από την κρίση στη Μ. Ανατολή

Διαχρονικός στόχος του Κράτους και των τουριστικών φορέων είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και να καταστεί το νησί μας ολόχρονος προορισμός.

Εμπόδιο σε αυτόν τον στόχο είναι μεταξύ άλλων και η κρίση στη Μέση Ανατολή.

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, δήλωσε πως «δεν μπορούμε να μιλούμε για ουσιαστική τουριστική εισροή αυτή τη στιγμή ελέω και της κατάστασης στην ευρύτερη γεωπολιτική σφαίρα».

Πρόσθεσε, «φαίνεται από τις πρώτες ενδείξεις ότι θα είναι μια αντανάκλαση της αντίστοιχης περσινής περιόδου, μια ‘μέτρια’ κατάσταση που δεν επιτρέπει να παραμείνουν περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες ανοιχτές παρά κλειστές».

«Ελπιδοφόρο φως» από τα χριστουγεννιάτικα χωριά

«Ευελπιστούμε ότι και φέτος ο θεσμός των Χριστουγεννιάτικων Χωριών θα βοηθήσει τον εσωτερικό τουρισμό αλλά και από το εξωτερικό. Πρέπει να γνωρίζει ο ξένος τουρίστας ότι μπορεί να βρει τέτοιες εκδηλώσεις στην Κύπρο και να θέσει το νησί μας ως επιλογή για τις χριστουγεννιάτικες του διακοπές. Μπορεί να μην έχουμε το χιόνι που έχουν οι Άλπεις, έχουμε όμως πολύ καλές θερμοκρασίες και το φθινόπωρο και τον χειμώνα», ανέφερε.

(από το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στα Λεύκαρα)

«Εις βάθος πενταετίας»

Σύμφωνα με τον Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη, σημαντικό ρόλο στο να παραμείνουν περισσότερα τουριστικά καταλύματα ανοικτά τον χειμώνα θα παίξει το πενταετές Σχέδιο Κατάρτισης Εργαζομένων σε Ξενοδοχειακές Μονάδες που βρίσκονται σε ολική ή μερική αναστολή εργασιών κατά την περίοδο Νοεμβρίου-Μαρτίου και Ιανουαρίου-Μαΐου (για τα ξενοδοχεία ορεινών θερέτρων).

Σκοπός του Σχεδίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας είναι η παροχή ευκαιριών κατάρτισης στους εργαζόμενους των εν λόγω ξενοδοχειακών μονάδων, με απώτερο στόχο τη βελτίωση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων και, κατ’ επέκταση, την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου. Σύμφωνα με το Σχέδιο, εάν οι ξενοδοχειακές μονάδες επιλέξουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και κατά την περίοδο που συνήθιζαν να αναστέλλουν τις εργασίες τους τα προηγούμενα χρόνια, τότε το επίδομα ανεργίας, που κανονικά θα παρεχόταν στους εργαζόμενους, θα παρέχεται στην ξενοδοχειακή μονάδα ως επίδομα κατάρτισης, ενώ η ξενοδοχειακή μονάδα θα καταβάλλει τον πλήρη μισθό στον εργαζόμενο.

«Ευελπιστούμε ότι το Σχέδιο θα αξιοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό και θα μπο΄ρουμε σιγά-σιγά να χτίσουμε αυτό που λέμε χειμερινός τουρισμός. Είναι κάτι που βλέπουμε να γίνεται εις βάθος πενταετίας», σημείωσε ο ΓΔ του ΠΑΣΥΞΕ.

Καλός ο Οκτώβριος παρόλες τις προκλήσεις

Ικανοποίηση φέρνει ο Οκτώβριος ο οποίος κινήθηκε στα περσινά νούμερα παρόλες τις προκλήσεις που υπάρχουν. «Σίγουρα οι καλές καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές. Η τουριστική ροή προέρχεται από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης - Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Γερμανία - και την Πολωνία, καθώς και Σκανδιναβικές χώρες. Υπάρχει και μια μικρή ροή από Λίβανο και Ισραήλ», κατέληξε ο Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέα επίθεση σε διανομέα φαγητού στη Λεμεσό – Τον καταδίωκαν με μοτοσικλέτες και τον κλωτσούσαν μέχρι να πέσει στο έδαφος  

• Συγκλονίζει όμηρος της Χαμάς: Περιέγραψε στον ΟΗΕ τα βασανιστήρια που έζησε στη Γάζα – «Mε κρέμασαν ανάποδα και...»

• Απαγόρευση κινητών: Εν αναμονή της εγκυκλίου - Πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο και πότε θα δούμε αποτελέσματα

• Έριξε τσάντα τίγκα...στα ναρκωτικά σε αυλή σπιτιού και έφυγε - Συνελήφθη 18χρονος

• Βλάβη σε σκάφος στην επ. Αμμοχώστου - Πέντε πρόσωπα αποκλείστηκαν στη θάλασσα



Βγαίνει στην αντεπίθεση ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Η χαμηλή δημοτικότητα αλλάζει τη στρατηγική της κυβέρνησης - Τουρ σε όλες τις επαρχίες

Βγαίνει στην αντεπίθεση ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Η χαμηλή δημοτικότητα αλλάζει τη στρατηγική της κυβέρνησης - Τουρ σε όλες τις επαρχίες

Την απόφασή του να αλλάξει την αρνητική εικόνα της κυβέρνησης η οποία έχει φτάσει στο ναδίρ σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, κάνει πράξη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ξεκίνησε ήδη την επαφή του με την κοινωνία, κάνοντας αρχή με την κοινότητα Αμιάντου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top